1036

Afera sa oženjenim

Vikend ljubići

Mišel je sedela ispred ogledala i ispravljala kosu peglom, kada je začula iz hodnika glas svoje komšinice Lee, a zatim i kucanje na vratima. Dve devojke stanovale su u jednom od kvartova jugozapadnog Pariza, gde je bilo mnogo kuća za izdavanje sa po dva manja stana na svakom spratu. Iako jesvaka od njih praktično imala zaseban stan sa dve sobe, kuhinjom i kupatilom, funkcionisale su kao da žive zajedno. Zaključavale su samo vrata svog sprata ali ne i vrata na stanovima, i svaki čas su bez najave upadale jedna kod druge. Kuvale su zajedno, a u periodima kad nijedna od njih nije imala dečka, ili kad nigde nisu izlazile, večeri su provodile zajedno ispred televizora.
Ovo je za obe bio jedan od tih perioda. Mišel je nakon raskida duge i burne veze sa Etjenom Alkurom već skoro godinu dana bila sama, a Lea je s vremena na vreme upadala u razne prolazne vezice i nije imala stalnog momka. Tako su njih dve praktično svakog dana, od kad bi se vratile sa posla pa sve do odlaska na spavanje, bile zajedno.
– Mišel, šta radiš? Jesi li zauzeta? – upitala je crnokosa Lea Solomon otvarajući vrata, a onda je ugledala svoju drugaricu sa peglom za kosu u ruci, i počela da se smeje.
– Ti si najveći optimista kog poznajem, znaš? Svaki drugi dan revnosno peglaš kosu iako znaš da će već posle – sat ili dva ponovo postati uvijena, kao da je nisi ni ispravljala. Pitam se zašto to radiš, kad ti tvoje prirodne lokne mnogo lepše stoje nego ravna paž frizura.
– Ali sa paž frizurom ostavljam ozbiljniji utisak – Mišel je isključila peglu za kosu, a zatim napipala na toaletnom stočiću svoje velike naočare sa crnim okvirom, stavila ih i ustala.
Po fizičkom izgledu, Lea i ona bile su potpuna suprotnost jedna drugoj. Lea Solomon bila je poreklom Jevrejka i upravo tako je i izgledala. Bila je crnomanjasta, vižljasta tridesetogodišnjakinja dugih i vitkih nogu i ruku, sa upečatljivim crnim očima. Veliki, pomalo kukast nos donekle je kvario inače lepe crte njenog lica, ali sa druge strane davao mu je autentičnost.


Čitaj online

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se