BUDITE DOSTOJANSTVENE: Četiri najgluplja načina da se nosite s raskidom

Životni stil

Svako bar jednom u životu prođe kroz gadan raskid i često nismo ponosni na neke stvari koje smo u tim trenucima govorili ili radili. Ali, morate znati da su neke stvari apsolutno zabranjene!

Osveta

Osveta nikada nije rešenje, čak ni kada vas je partner prevario, izneverio, ili uradio najgoru stvar na svetu. Nikakve igrice, “vratiću ti istom merom” taktike, bacanje svih njegovih stvari kroz prozor i slično neće vratiti vreme, neće ga vratiti nazad, i neće vam pomoći da se osećate bolje.

Samodestrukcija

Kada ste suočeni sa bilo kakvom vrstom odbijanja ili gubitka, veoma lako možete postati skloni samodestrukciji. Mnogi počnu da piju, da stupaju u seksualne odnose sa jedva poznatim ljudima, i rade protiv sebe. Nemojte kriviti sebe, i misliti da niste bili dovoljno dobri. Ko vas nije prihvatio takve kakve jeste, nije vredan da zbog njega idete unazad.

Opsesivnost

Nakon raskida, sasvim je normalno da se pitate gde je bivši, i šta radi. Ali taj osećaj ne sme nikako prerasti u opsesivnost. Najgori mogući potez po vas je da odete na njegov Facebook profil, i pretražujete sve postove, fotografije, i devojke koje su lajkovale isto. Opsesija nekada ume da uhvati maha toliko da bivši partneri prate jedni druge, i proveravaju sa kim se viđaju.

Traženje zamene

U većini romantičnih filmova, nakon raskida, prijatelji glavne glumce nagovaraju da ponovo počnu da izlaze, i tako u klubu upoznaju nekog novog i uđu u vezu. Međutim, nekoliko dana kasnije, uviđaju da je sve to velika greška, i da još uvek vole bivšeg partnera. Ovde postoji moralna dilema: šta reći osobi sa kojom ste samo “izbijali klin”? I drugi ljudi imaju osećanja, zato nakon raskida dajte sebi minimum dva meseca samoće, da vam se slegnu emocije i da budete sigurni da ste spremni za upoznavanje sa drugim ljudima.

Izvor: Prva
Foto: Ilustracija/Pexels.com

https://nadlanu.com/448575/budite-dostojanstvene-cetiri-najgluplja-nacina-da-se-nosite-s-raskidom/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje