Dosada i navika su najčešći uzroci razvoda – Riješite se rutine u braku na 3 jednostavna načina

Životni stil
Kada su dvoje ljudi dugo zajedno, često se dogodi da tokom godina izgube onu iskru koja je na početku veze potaknula zaljubljenost.

Često je jedan od partnera može osjećati odbačenim naročito ako ne postoje jasni razlozi koji su doveli do gubitka strasti, već samo tipična dosada i svakodnevnica. Rutina je jedan od čestih razloga nestanka strasti u vezi, a često može dovesti i do razvoda.
Počinjemo da se osjećamo usamljeno, vidimo samo nedostatke kod partnera, a to samo produbljuje problem i dovodi do razdvojenosti između partnera. Počinjemo da preispitujemo sami sebe i svoje postupke. Tražimo gdje smo to pogriješili i pitamo se da li smo mogli nešto učiniti da do toga ne dođe.
Čak i onda kada vam sve pređe u naviku i rutinu nemojte se miriti sa tim, već pokušajte popraviti stvari, a uz savjete koje čemo nabrojati u nastavku vjerujemo da ćete uspjeti. 1. Prisjetite se lijepih stvari; Jedna od stvari koje možete uraditi vi i vaš partner zajedno jeste da se risjetite lijepih stvari koje ste doživjeli zajedno.
Prisjetite se zajedničkih iskustava, trenutaka koji su vas povezali i koji su vas učinili zaljubljenim i nerazdvojnim. Čak i ako je prošlo puno vremena ne znači da su te stvari koje su vam se dogodile izgubile vrijednost. Nikada nemojte zaboraviti zašto ste se zaljubili u svog partnera.
Dobro ga pogledajte i sjetite se zašto ga volite. Cijenite i volite sebe; U redu je brinuti se o svom partneru i o svojoj porodici, ali ne smijete zaboraviti na sebe. Kada ste dugo u vezi može se dogoditi da izgubite sebe, da prestanete raditi ono što volite i što vas usrećuje zbog drugih.
Da ne biste ispali iz rutine, odvojite vrijeme, radite ono što volite ili isprobajte nove stvari, vidjećete da će to pomoći vašoj vezi, pa čak i dodati zanimljive teme o kojima ćete zajedno razgovarati. 3. Eksperimentišite zajedno; Od rutine je moguće pobjeći, čak i onda kada ste preplavljeni poslom ili svakodnevnim obavezama. Samo trebate naći malo vremena jedno za drugo.
Na vezu trebate paziti oboje i svako od vas se treba truditi da ona funkcioniše. Imate bezbroj mogućnosti, bavite se sportom zajedno, nađite nešto što oboje volite da radite, putujte, družite se sa drugim ljudima. Strast između vas će se vratiti kada ponovo osjetite povezanost. Nemojte da se plašite da eksperimentišete jer ćete pored sebe imati osobu kojoj najviše vjerujete.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin – www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!
Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje