#ljubavniserijal: Najlepše ljubavne priče svih vremena

Životni stil

Sa obzirom da je danas Dan zaljubljenih, odlučile smo da se podsetimo najvećih i najlepših ljubavnih priča, koje su obeležile istoriju. Ljubav koja ne zna za granice, snažna i ponekad pogubna, inspirisala nas je još od kad smo bile devojčice i maštale o velikoj ljubavi sa filmskog platna. Danas ćemo se podsetiti najlepših ljubavnih priča, koje su dokaz da ljubav sve podnosi i da je vredna borbe.

1. Napoleon i Žozefina

Početak jedne od najvećih ljubavnih priča svih vremena desio se 1795. godine, kada je mlada udovica i majka dvoje dece upoznala čoveka koji je obeležio istoriju. Žozefinin tadašnji ljubavnik, Paul Barasu upoznao je mladog Bonapartu, sa najvećom ljubavlju njegovog života, koja će mu postati žena i tiha patnja sve do smrti. Zanimljivo je da je Žozefina očarala Napoleona već pri prvom susretu, dok se on njoj ni malo nije dopao, pa ipak, kako je vodila rasipnički život, pristala je na njegovo udvaranje i ubrzo se udala za njega, kako bi zbrinula sebe i svoju decu.

Iako su se obe porodice protivile ovom braku, pored toga što je Žozefina bila statija od njega i imala već dvoje dece, uz potencijalnu mogućnost da više neće moći da rađa, uz sve priče koje su o njoj kružile, kao o ženi sumnjivog morala, Napoleon je odlučio da je oženi, što je bio prvi u nizu dokaza njegove ljubavi. S obzirom da je često bio otsutan i na bojnom polju, ona je i nakon sklapanja braka nastavila da vodi život pun afera, što je njega silno pogađalo, s obzirom na svu ljubav koju joj je svakodnevno iskazivao u najlepšim ljubavnim pismima, koja joj je slao.

Kada je saznao za sve njene afere, Napoleon je odlučio da je ignoriše i kako to obično biva, tada je počela Žozefinina patnja i čežnja za njim. Ona mu je postala odana i stalno dostupna, ali tada se on distancirao i imao ljubavnice, pa ipak, ljubav je osećao samo prema svojoj ženi. Njihova ljubav bila je puna ljubavi i strasti, a između njih stala je Žozefinina nemogućnost da Napoleonu, tada već caru, podari naslednika. Ona se požrtvovano pokorila odluci o razvodu, kako bi on oženio austrijsku princezu, sa kojom je kasnije dobio sina. Pa ipak, do kraja života on je brinuo o njoj i njenoj deci, a pred smrt, priznao je da je samo nju duboko i istinski volelo.

https://www.lepotaizdravlje.rs/ljubav_i_seks/ljubavniserijal-najlepse-ljubavne-price-svih-vremena/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje