Stvari koje bi muškarci želeli da svaka žena zna o vezama

Životni stil

Uglavnom mi njih pokušavamo da naučimo bitnim stvarima u odnosu – otvorenosti, komunikaciji, kompromisima, nežnosti… Ali, i muškarci imaju šta da kažu, a njihove primedbe govore o tome da ni žene ne znaju baš dovoljno i da i te kako imaju šta da nauče od njih. 

Prvo i osnovno – ne postavljajte pravila, nego se dogovarajte

 Tu se nema šta dodati i oduzeti. To nije ono dogovaranje koje odrasli nude deci, a koje znači da dete treba da uradi ono što odrasli traži i da to smatra dogovorom. Dogovor između dvoje odraslih ljudi jeste nešto do čega dolaze zajedno, tražeći najbolju opciju, prihvatljivu za oboje. A zatim, oboje poštuju dogovore. Ako dogovoreno postane preopterećujuće i nepovoljno za jednu stranu, ona ima prava da traži novi dogovor. 

Nežnost je važna 

Svakodnevna razmena malih nežnosti predstavlja bisere koje nižete na ogrlicu zajedništva. Oni koji ostaju zajedno, imaju mnogo srećnih i prisnih trenutaka, nežnih pogleda i dodira, osmeha, komplimenata, koji su svi zajedno važniji i jači od onih teških i kriznih momenata. Uživajte jedno u drugom i izrazite svoju radost. 

Ne morate svaku svađu završiti pre odlaska u krevet

Čuveni savet da ne idete u krevet ljuti, u realnosti je neupotrebljiv. Ako ste iscrpljeni od celodnevne napetosti, naboja i rasprave, ako ste ljuti i besni, teško ćete išta rešiti pre spavanja, jer ste istovremeno umorni i iscrpljeni. Mnogo je verovatnije da ćete sledećeg jutra biti smireniji i sposobniji da razmišljate i da ćete lakše rešiti sukob. Nije smak sveta ako dan okončate u svađi i nerazumevanju – to je davanje šanse novom danu i novoj energiji. 

Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje