Esencijalni sastojak srećne veze – ljubav prema sebi

Životni stil

Čovek je po prirodi biće, koje je tokom celog svog života imalo priliku da ljubav upozna na različite načine. Bilo da je reč o roditeljskoj, prijateljskoj, ili emotivnoj ljubavi, imamo priliku da uživamo u tom čistom osećanju tokom sazrevanja i samospoznaje, pa ipak, koliko god bili okruženi ljubavlju, najkasnije otkrijemo ljubav prema sebi.

Bilo da ljubav doživljavate kao stanje, emociju ili potrebu, neophodno je da prvo osetite sklad u sebi i naučite da sebe volite u potpunosti. Ljubav prema sebi se uči tokom života, a tek onda kada ste potpuno spremni da se zavolite, možete istinski voleti i ljude oko sebe, a posebno svog emotivnog partnera.

Emotivna ljubav prema partneru najintimnija je, koju tokom života osećamo, a on je jedina osoba kojoj dopuštamo da nas upozna do koske. Ali da biste se pred nekim otvorile, bez straha i predrasuda, prvo morate voleti sebe.

Da biste izgradili vezu punu poverenja i poštovanja, neophodno je da oboje uložite trud, ali nešto važnije od toga je da dok stvarate besprekoran odnos sa svojim partnerom, paralelno gradite i stabilan odnos sa samim sobom.

Način ophođenja i tretiranja sebe, odlična je smernica vašem partneru, kako da se on prema vama ophodi i na koji način da vam pokaže svoju bezuslovnu ljubav. Uz to, vi ćete iz ljubavi prema sebi naučiti kako da se s ljubavlju ophodite prema partneru, ali i svim drugim ljudima oko sebe.

Uz sve to, postojaće periodi života kada ćete želeti da se izolujete, budete sami i radite temeljno na promeni svog života, tada će ljubav prema sebi biti vaša osnovna motivacija.

Voleti sebe znači živeti svoj život na najbolji mogući način, sa osmehom.

Uložite u svoju vezu tako što ćete pred svog partnera stati kao najbolja verzija sebe!

Pročitajte i…Postoji 5 različitih načina da volite, ali za kakvu ljubav se treba boriti?

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Autor: T. V.

https://www.lepotaizdravlje.rs/ljubav_i_seks/esencijalni-sastojak-srecne-veze-ljubav-prema-sebi/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje