Zbog ovih 7 stvari muškarci najčešće VARAJU

Životni stil

Muškarci su skloni prevarama iz više razloga. Neki od njih su seks, izbjegavanje emocionalne povezanosti, dok su neki sasvim beznačajni u poređenju sa činjenicom da nisu u stanju da razgovaraju sa vama kako bi riješili probleme. Zato vam donosimo sedam razloga zbog kojih varaju, kako biste na vrijeme prepoznale i spriječile dalju agoniju u vašim vezama.

Izbjegavanje intimnosti

Neki muškarci varaju kako bi izbjegli intimnost i zbližavanje sa partnerkom. Vjeruju da je jednostavniji način za to upravo neobavezni izlet u drugu vezu ili aferu. Jednostavno, nisu u stanju da se vežu i zbog toga biste trebale na vrijeme odustati od onoga koji nikada neće biti samo vaš.

Želja za više intimnosti

S druge strane, postoje muškarci kojima treba više bliskosti, više partnerskih odnosa, radi nedostatka u vezi u kojoj se nalaze. Umjesto da razgovaraju sa partnerkom o tome kako da unaprijede svoj odnos, vjeruju da je lakše “popuniti praznine” s drugim ženama.

Seksualni nagon prema novom i neistraženom

Na početku veze libido je bio na vrhuncu i vi ste većinu vremena provodili u spavaćoj sobi. Međutim, vremenom ste postali opušteniji, navikli jedno na drugo (što ne mora biti loše), ali ste se i zasitili jedno drugog. Barem je on tako odlučio, tražeći nove i neotkrivene avanture pod tuđim plahtama.

Želja za dominacijom

Muškarci vole kontrolisati situacije i imati moć, a iz njihovog ugla to znači upravljati apsolutno svim aspektima veze, uključujući i seksualne odnose. Sve bi to bilo dobro, da pri tome ne misle da im je u moći i želja da u vašu vezu dovode nepozvane goste.

Nemogućnost odbijanja

Kad je muškarac rekao: “Ne”? Mi bismo rekli nikad, jer realno, oni pristaju na dosta toga. Zato je jedan od možda neočekivanih, ali potpuno iskrenih, faktora zašto varaju upravo nemogućnost odbijanja prilike. U njihovom mozgu se jednostavno ponavlja rečenica: “Iskoristi priliku, pogledaj kako je zgodna žena”. Čak iako im to nikada neće značiti kasnije.

Ponavljanje grešaka

Jednom varalica, uvijek varalica. Ovaj muškarac se možda uopšte ne sjeća kada je prvi put prevario partnerku, a još bolje pitanje je sjeća li se kad je bio vjeran, ako je? On gleda samo sebe, sebično prilazi ženama i za njega ste još jedna u nizu. Riješite ga se što prije.

Želja za promjenama

Ovo je jedan od najgorih, a najčešćih faktora. On podrazumijeva da vas muškarac voli (ili barem tvrdi tako), a pri tome nastavlja varati. Iz jednog jedinog razloga, jer želi nešto drugačije. Uopšte nije važno radi li se o seksualnim odnosima, razgovoru ili šetnji sa drugom ženom. On želi nešto što u odnosu sa vama nema.

Varanje je jedan od najčešćih uzroka prekida veza ili razvoda. Veoma je teško i zahtjevno priznati prevaru, a pogotovo je oprostiti. Zato vam savjetujemo da na svom odnosu radite svakodnevno, razgovarate sa partnerom i radije se raziđete, nego ostanete u vezi, znajući da nikada nije bio samo vaš. Njegova posvećenost dovoljno govori o njemu. Vi zaslužujete više.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Izvor

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje