GOVORE LI ISTIM JEZIKOM: Kako muškarci i žene razumeju pet uobičajenih fraza?

Životni stil

Kada je komunikacija u pitanju, muškarci i žene se veoma često gotovo uopšte ne razumeju. Drugačije poimanje i razumevanje određenih situacija često dovodi do nesporazuma, pa čak i sukoba među pripadnicima suprotnih polova.

Muškarci i žene potpuno će različito shvatiti i protumačiti jednu običnu rečenicu, da i ne govorimo o tome, kakva zbrka nastaje kada počnu da analiziraju postupke svojih partnera.

Da bismo vam malo približili ovu ogromnu razliku u načinu razmišljanja muškaraca i žena, donosimo vam različita, muška i ženska shvatanja sledećih rečenica i stavova:

Trebalo bi da porazgovaramo o nečemu.

Kada muškarci čuju ovu rečenicu, slute da je u pitanju neki problem i pripremaju se na žustru raspravu.

Žene otvoren razgovor smatraju idealnom prilikom da se još više zbliže sa partnerom, zato vrlo često i iniciraju takve situacije.

Hajde da uradimo to zajedno!

Muškarci nisu ljubitelji timskog rada, za njih je to naporna aktivnost, jer su veoma samostalni, pobednički nastrojeni i uživaju kada sami nižu uspehe, u ma čemu.

Za žene je predlog da bilo šta rade kao tim, sa svojim partnerom, romantičan, zabavan i uvek dobrodošao.

Potreban mi je mir i tišina.

S obzirom da muškarci retko razgovaraju o svojim problemima, oni će ispuniti vašu želju za mirom i tišinom i čak će razumeti tu vašu potrebu.

Žene pak, neprekidno pričaju o svemu, pa će stoga potrebu svog partnera za tišinom protumačiti kao ljutnju, što će ih uznemiriti i zabrinuti.

Kasnije ćemo o tome.

Muškarci se nikada ne nerviraju oko odlaganja važnih razgovora, za njih je to sasvim uredu. Ako rešenje problema postoji, rešiće se pre ili kasnije i to je potpuno uredu.

Žene su toliko posvećene vezi da ih odlaganje važnih razgovora uznemiri u sekundi, one jednostavno ne mogu mirno da funkcionišu dok se problem ne reši.

U redu je.

S obzirom na to da im je ovo najčešća rečenica u svakodnevnoj komunikaciji, muškarci joj zaista ne pridaju nikakvo dublje značenje.

Žene sa druge strane, ovu frazu koriste kada partneru žele da stave do znanja da su veoma ljute, pa žive u ubeđenju da je i muškarci koriste sa istim značenjem i potpuno je nemoguće ubediti ih u suprotno.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

https://nadlanu.com/451515/govore-li-istim-jezikom-kako-muskarci-i-zene-razumeju-pet-uobicajenih-fraza/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje