Ljubavni parovi koji se često svađaju – zapravo se jako vole

Životni stil

Dobra svađa jednom tjedno pomaže u održavanju zdravih i produktivnih odnosa u ljubavnoj vezi. To je ono u što vjeruje 44 posto parova, pokazalo je nedavno istraživanje.

Pitomi, civilizirani oblik svađe povećava šansu da će parovi duže ostati zajedno u vezi jer, unatoč malim nesporazumima, znaju da je njihova ljubav iskrena.

Znanstvenici tvrde da se parovi, koji se puno svađaju, puno i vole. Stalno izbjegavanje sukoba nije najbolji način za gradnju dugotrajnog, zdravog odnosa. Upravo suprotno, ako ste spremni jasno reći ono što vam je na umu kada dođe do rasprave, to znači da ste spremni vašu ljubav staviti da drugu, višu razinu.

Zreli ljudi nemaju naviku svađati se na način da nekoga osobno napadaju i urlaju, može se to izvesti i na puno finiji, zdraviji način. Kvalitetna argumentirana rasprava je bolja opcija.

themoviedb.org | Autor: themoviedb.orgFoto: themoviedb.org

Osim toga, svađanje pokazuje da je nekome stalo do partnera i do njihove veze, jer da nije tako – bilo bi mu svejedno, a tada se čovjek obično nema potrebu raspravljati. Možda se čini najlakšim izborom ne komentirati to što vas kod partnera izluđuje, ali bolje je porazgovarati o tome, pa makar i žestoko, jer jedino se tako stvari mogu poboljšati.

Kvalitetna rasprava je jedan od glavnih oblika komunikacije, najiskreniji. Ona pomaže u zbližavanju partnera, u stvaranju osjećaja intime i povezanosti. I brojni psiholozi se slažu da je raspravljanje jedna od ključnih točaka za zdravu i sretnu vezu. Zapravo, s parovima koji se nikada ne svađaju nešto nije u najboljem redu, tj. sa njihovom vezom.

I zapamtite, kada se prepirete s partnerom – nije važno tko će pobijediti ili izgubiti. Puno važnije je to što ćete sa svakom raspravom naučiti nešto novo jedno o drugome, ali i o samome sebi, prenosi Bright Side.

https://www.24sata.hr/lifestyle/ljubavni-parovi-koji-se-cesto-sva-aju-zapravo-se-jako-vole-618199


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje