Kamen i svila

LJUBIĆI

Ova ljubavna priča prati Danijela i Saru, dvoje mladih ljudi koji se upoznaju na fakultetu. Danijel je zgodan i popularan student medicine, dok je Sara tiha i povučena studentica književnosti. Iako su na prvi pogled različiti, njih dvoje se sprijatelje i počnu provoditi vrijeme zajedno. Kako vrijeme prolazi, Danijel počinje osjećati nešto više prema Sari, ali se boji priznati joj svoja osjećanja. Sara, s druge strane, nije sigurna što osjeća prema Danijelu i pokušava se nositi s vlastitim nesigurnostima.

ODLOMAK
Sara je sedela pored stočića i vrpoljila se ne znajući kako da se naj udobnije namesti i uključi se u diskusiju sa svojim drugaricama.

Dora i Lea su joj bile cimerke, a ujedno i najbolje prijateljice. Konačno je svoje vitke, pre planule noge savila u turski sed i negodujući zavrtela glavom, puštajući da njeni meki, platinastoplavi uvojci zalepršaju oko lepog, ovalnog lica. Nervoznim pokretom je savila kosu u konjski rep i sigurnim glasom se usprotivila.

– Svaka iole inteligentna žena ili devojka, bez obzira na svoj fizički izgled može da osvoji svakog, ali baš svakog muškarca. Čak i ako je oženjen, ali naravno, mora biti u prilici da budu redovno u neposrednom kontaktu. – Završila je svoju teoriju, čekajući reakcije svojih drugarica. Dora se sa njenim mišljenjem nikako nije slagala i odmah se usprotivila bujicom reči.

– Saro, nemoj preterivati, lako je tebi da tako pričaš, jer kad ti prošetaš svojim vitkim telom i zanosnim oblinama muškarci ostaju bez daha. Ne moraš čak ni da progovoriš.
– Pa kad još zatrepćeš dugim trepavicama i uputiš direktan pogled svojim paklenim, plavim očima – nadovezala se Lea uz gestikulaciju.
– Tvrdim – prekinula ih je Sara, – čak da i dmgačije izgledam sa ovim što imam u glavi – nastavila je lupnuvši se po čelu – oboriću svakog s nogu. Doduše trebalo bi mi oko najviše tri meseca. Mogla bih se u to opkladiti!
Sara Beker je bila u suštini zadovoljna svojim izgledom. Visoka, vitka, sa plavim očima i malo punijim, seksepilnim usnama u kojima još uvek niko nije probudio skrivenu strast, svakako nije bila ružna, u šta su je često uve-ravali pohotni pogledi muškaraca. Sebe nije smatrala ni nedozrelom ni glupom. Ostala su joj još samo dva ispita na poslednjoj godini studija, koje je završavala i pre roka, što je donekle govorilo o njenom koeficijentu inteligencije. Njih tri su studirale zajedno psihologiju i često vodile ovakve razgovore i rasprave. Nisu se uvek slagale u mišljenjima, ali im to nije smetalo u prisnom i iskrenom druženju. Često su eksperimentisale i dokazivale svoje tvrdnje i teorije na ljudima iz okoline. Nikad nisu bile zlonamerne pa se njihovi prijatelji i poznanici nisu ni ljutili kada bi shvatili da su poslužili kao „pokusni kunići” u njihovim igrarijama.


Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.