Nevidljivi lanci

Vikend ljubići

Ljubici.com

-Oh, kakvo detinjasto rezonovanje! Takav naivni
idealizam ne priliči tvojim godinama. Jednog dana ćeš se kajati što nisi iskoristila šansu koja se ne ukazuje dvaput.
I ovakav završetak razgovora joj je bio lakše podnošljiv, nego još jedan njegov pokušaj da je privoli da prihvati posao na klinici.
Nadam se daje konačno zaključio da neće uspeti da mi nabaci kompleks krivice zbog tobožnjeg nedostatka ambicije, ma koliko u tome bio uporan.
Dok su se mimoilazili s jednim bučnim kamionom, Heleni se učinilo da je čula signal s mobilnog o dolasku sms-poruke. Nije htela da to proverava u Frenkovom prisustvu, ali je izvadila mobilni iz torbe čim je stigla do kuće i zamakla u lift. Ipak se nije prevarila u pogledu poruke.

Koliko je iznenadila videvši pošiljaoca, toliko se i obradovala sto je se setio.
Poruka je bila kratka i glasila: „Zahvalnost i pozdravi od Fione i njenog ujaka”.
Tih nekoliko reci bilo je dovoljno dajoj popravi raspoloženje i odagna onaj osećaj neprijatnosti, koji je prožimao tokom malopređašnje prepirke s Frenkom.
Zanjih obojicu površan posmatrač bi rekao da su pravi šarmcri i osobe koje zrače pozitivnom energijom, ah to je daleko od istine. Za razliku od Drejka, čija je prirodnost savršeno autentična, kod Frenka je čak i osmeh u funkciji postizanja željenog utiska na slušaoca. Doduše, on je dovoljno vešt u glumi da bi se to lako primetilo, ali mene ne može zavarati, pošto predobro poznajem njegovu sitničavost, samoživost i prenaglašenu sujetu. Kao što je iz raznih prigodnih priručnika pedantno učio psihološke trikove za komuniciranje s osobama kod kojih želi nešto postići, tako nastupa i među prijateljima i poznanici- ma, vešto krijući one osobine koje bi mogle ostaviti loš utisak.

PRIDRUŽI SE I ČITAJ SVE NA SAJTU
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje