Pod okriljem mesečine

LJUBIĆI

Nakon dvanaest sati dugog leta avionom, na relaciji Lisabon-Meksiko Siti, Elijana Espinoza je trošila poslednje grame fizičke snage. U avion je ušla neposredno po završetku napornih pregovora, kojima je prisustvovala u svojstvu prevodioca. Malo je nedostajalo da zakasni na let, s obzirom na to da su je domaćini zadržavali na koktelu. Prihvatila je da popije jedno piće sa njima, ali je, zbog toga, propustila da se presvuče i makar malo odmori.
Tako se dogodilo da je ušla u avion odevena u poslovni kostim, dok je na nogama nosila nimalo udobne cipele sa visokim potpeticama. Skinula ih je tokom trajanja leta, a kako su joj noge otekle od neprekidnog i dugog sedenja, teškom mukom ih je, po sletanju, ponovo obula.
Bukvalno je osećala bolove dok je obavljala carinsku kontrolu i kretala se ka izlazu iz aerodromske zgrade. Nadala se da, u pogužvanoj odeći, sa neurednom kosom, razmazanom šminkom, sva naduta i otečena, neće sresti nikog poznatog.
Navikla je ljude na to da uvek lepo izgleda, s obzirom na posao kojim se bavila, a toga jutra nije predstavljala nimalo lep prizor.
Oni, koji nisu znali kako je provela protekla dvadeset i četiri časa, mogli su lako da pretpostave da je bila mamurna, da se tek otreznila nakon duge i pijane noći.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.