MORAŠ DA ZNAŠ: Postoji razlika između toga kad te muškarac POŠTUJE i samo želi

Životni stil
 

Postoji velika razlika između toga da si željena i poštovana. Ponekad mislim da je nama ženama toliko važno osećati se željenima da zaboravimo poštovati same sebe. Dopuštamo sebi da se prema nama loše ponaša u trenutku slabosti jer je lepo biti predmet nečije pažnje.

Pažnja je dobra, godi nam i zbog nje se osećamo posebno. Ona je trenutno zadovoljstvo.

Volimo kad nam muškarac priđe i flertuje, volimo da nam se upucava na normalan način jer se osećamo dobro. Zato volimo biti i na društvenim mrežama i raznim aplikacijama. Osećamo se željeno i zbog tog se osećamo dobro.

 

Sve nam to diže samopouzdanje kad se osećamo loše i osećamo se tada dobro u vlastitoj koži.

Ali to je razlika između toga kad te neko želi i poštuje.

Poštovanje je teže; za njega je potrebno vreme. Potrebno je vreme za prepoznati nečiju vrednost, za razumeti zašto neko veruje u ono što veruje. Potrebni su duboki razgovori i treba ti do nekoga biti stalo kako bi ga poštovala.

Biti željena i biti poštovana su dve potpuno različite stvari, ali uvek bi trebala težiti tome da te neko poštuje.

Može ti se svideti trenutak kad se osetiš željeno, ali to ništa ne znači ako te osoba ne poštuje.
Nemoj biti s nekime jer taj neko ima ugodan glas i jak je na rečima pa se osećaš dobro.

Može se dogoditi da se ta osoba okrene protiv tebe i te se reči pretvore u smeće.
Svako se želi svideti drugima, to je u ljudskoj prirodi, ali lako se izgubiti u trenutku. Lako je odbaciti vrednosti na noć i pustiti telu da preuzme vodstvo. Lako je ljubiti se s muškarcem iz kluba, lako je pijan doneti odluku, ali onaj osećaj ujutro kad shvatiš da te taj čovek ne poštuje… To je grozno. On te samo želio i iskoristio te.

Nemoj pasti u naručje nekome ko te ne poštuje i stalo mu je samo da spava s tobom.

Seti se kako ćeš se osećati kad te ne nazove nakon noći provedene s njime. Nemoj pristati na to.

Nemoj muškarcu dopustiti da uzme ono najbolje od tebe i ostavi te iskorištenu. Kad te ne poštuje, ostaviće te, a ti ćeš biti povređena. Ostaviće te, a ti ćeš se preispitivati šta si krivo učinila. Ali on nikada nije ni imao nameru ostati s tobom. Lako je otići od nekoga kad ga ne poštuješ. Lako je zaboraviti nekoga koga ne poznaješ i čiju vrednost ne ceniš.

Trebaš poštovati samu sebe kako bi zadobila poštovanje drugih.

Muškarcu se možeš sviđati, ali njegove reči ništa ne znače dok te ne poštuje. Ako si pustila u svoj život nekoga ko te ne poštuje, znači da ne poštuješ samu sebe. Nikada ne bi smela pustiti nikome da te gazi, da te iskoristi ili učini da se osećaš kao glupača. Takva osoba će uočiti tvoj nedostatak samopoštovanja i nastaviće te stavljati u grozne situacije. Znaće da može to činiti koliko ga je volja.

Uloži u sebe, pokaži si ljubav i brigu i počećeš primjećivati vlastitu vrijednost. Počet ćeš poštovati više samu sebe i onda ćeš zahtijevati poštovanje od drugih.

Ako te netko ne poštuje, izbaci ga nogom iz života jer pažnja nije vrijedna mučenja koje ćeš si priuštiti nakon te pažnje.

Izvor: Magic

 

MORAŠ DA ZNAŠ: Postoji razlika između toga kad te muškarac POŠTUJE i samo želi


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje