Muškarcima se ne sviđaju žene koje ‘pametuju’

Zabavni magazin

Najnovije britansko istraživanje tvrdi kako ‘jači spol’ odbijaju dame koje o svemu imaju svoje mišljenje – od politke, književnosti, preko mode pa sve do sporta. A kako stvari stoje sa ženama – što one misle, pročitajte u nastavku ili pogledajte video! 

Pametne i obrazovane žene sa stavom ponekad pomisle kako bi im, barem kada su ljubavne veze u pitanju, bilo bolje da nemaju te vrline. Muškarce, pokazuju brojna dosadašnja istraživanja, privlači ideja da budu sa ženom kojoj je inteligencija izražena, no kada je riječ o stvarnom životu, onda je to priča koju vole zaobići. Razlog tomu krije se u činjenici da im je jednostavnije izaći na kraj sa ženom prosječnih kognitivnih sposobnosti, a ako k tome shvate i da su u tome jače od njih, osjećaju da su im ego i muškost ugroženi.

Najnovije britansko istraživanje to je i potvrdilo. Prema njemu, muškarci ne vole kada žene pametuju (što je, istina, malo različito od biti pametan), a one pak vole kada muškarci s kojima se viđaju – filozofiraju. Na uzroku od 350 muškaraca, njih 60 posto je izjavilo kako radije izbjegavaju djevojke koje o svakoj temi imaju svoje mišljenje te neprestano gorljivo ističu svoje stavove o politici, modi, književnosti, sportu…

Razlog – to ih odbija jer smatraju da to žene čini manje privlačnima i ukida svaku tajnovitost i romantiku. A žene baš to – privlači, i to na duge staze. Naime, na istom takvom uzorku – od 350 žena čak njih 65 posto je izjavilo kako im se više sviđaju i radije bi bile u vezi s muškarcem koji voli pričati o svemu i obrazovan je i informiran. A ono što im se najmanje sviđa jesu oni iz kojih trebaju čupati riječi.

Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje