OTRGNITE SE OD LOŠIH VIBRACIJA: Kako nezdrava veza utiče na vaše samopouzdanje?

Životni stil

Sigurno znate barem jedan par, za koji mislite da opstaje u nezdravoj vezi. Mnogi ljudi jednostavno ne uspevaju da skupe dovoljno snage i otrgnu se od loših vibracija, koje svakodnevno upijaju iz svog nezdravog odnosa. Zašto je to tako? Uglavnom ostajemo u vezama, koje nam ne prijaju, kada o sebi imamo iskrivljenu sliku, i ne vidimo mogućnost postojanja, bez našeg partnera. Uz to, ponekad nekoga volimo toliko, da nam je i sama pomisao da krenemo dalje bez njega teška.

Međutim, vremenom će postajati sve teže i jedina ispravna odluka biće da se rastanete i ponovo se osetite živima. Za tako veliku odluku, ključno je izgubljeno samopouzdanje, koje treba povratiti. U početku je veoma teško boriti se da povratite sopstveno samopouzdanje, ali ukoliko napravite nekoliko ključnih promena, sve će biti uredu.

Gubitak samopouzdanja u emotivnoj vezi najčešće se dešava jer nas je partner konstantno omalovažavao, a mi smo, vremenom naviknuti, počeli njegove kritike da shvatamo ozbiljno, kao da uopšte ne poznajemo sebe. Usled takvog ophođenja, partnera prema nama, mi počinjemo da verujemo u činjenicu da nismo dovoljno dobri da bi nas iko drugi voleo i pristajemo na vezu, u kojoj više nije ostalo ništa od ljubavi.

Kada izgubimo samopouzdanje, osoba pored nas nam postaje sve, pa se onda trudimo da razumemo i opravdamo ponašanje našeg partnera. Tražimo krivicu u sebi i samim tim prestajemo da volimo sebe, još manje.

Osoba, koja je na neki način žrtva veze u kojoj je, obično duboko veruje da će svojom bezuslovnom ljubavlju i žrtvom omekšati partnera, ali odnos vremenom postaje sve gori i morate se odlučiti da počnete da volite sebe, to je jedini način da vezu zaista oporavite na najbolji mogući način. Vreme je da stanete ispred svog partnera i kažete: “Dosta je!” A kada jednom pokažete da imate stav, osećaćete se neuporedivo bolje i želja za promenom će se javiti sama od sebe.

Iako smo ponekad u vezi ostajali jer smo uložili previše vremena, truda i energije, naš život je dug i jedino vreme koje zaista gubimo, je ono koje provodimo u nezdravom odnosu. Zaista ste zaslužili da živite život srećni, upoznajući sebe iznova. Nema ničeg lepšeg od samospoznaje, jer kada ponovo spoznate sebe, ponovo ćete se zavoleti, a tada će prava, zdrava ljubav ponovo ući u vaš život. Samo je bitno da otvorite oči na vreme, da se ne mučite i da se umesto da uložite trud u vezu bez budućnosti, uložite u sebe i svoju sreću!

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

 

https://nadlanu.com/454817/otrgnite-se-od-losih-vibracija-kako-nezdrava-veza-utice-na-vase-samopouzdanje/


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje