Ko se u emotivnom odnosu češće služi lažima, muškarci ili žene?

Životni stil

S obzirom na to da je poverenje jedan od ključnih stubova svake dobre veze, veoma je važno da se ne prokocka. Pa ipak neretko se barem jedan partner služi lažima. Zbog toga je sve više nepoverenja u emotivnim vezama, a sumnja je ono što će vas pre ili kasnije dovesti do emotivnog kraha.

Istraživanje sprovedeno u Nemačkoj bavilo se fenomenom laži u emotivnim odnosima, a cilj istraživanja bio je da otkriju da li muškarci ili žene češće pribegavaju lažima. Rezultati ovog istraživanja potvrdili su da su muškarci ti koji više lažu.

44 000 ispitanika učestvovalo je u ovom istraživanju, a veliki faktor na učestalost laganja, kako psiholozi tvrde, igrale su i godine ispitanika, pa su. kako se ispostavilo, najveći lažljivci upravo mladi muškarci.

Ovo istraživanje podrazumevalo je čak 600 eksperimenata, a od ukupnog broja muškaraca lagalo je čak 42%, dok je 38% od ukupnog broja žena govorilo neistinu.

Psiholozi tvrde da muškarci više lažu, jer su spremniji da prihvate rizik od situacije koja ih očekuje, ako se istina sazna. Žene, sa druge strane imaju dozu straha od svega što bi se moglo dogoditi kada se laž razotkrije, pa češće biraju da govore istinu, ma koliko teška ona bila.

Uz to, ovo istraživanje potvrdilo je da veliki uticaj na to koliko osoba laže, igra sredina u kojoj pojedinac sazreva i formira se kao ličnost, jer je prikrivanje istine, najčešće naučena navika.

Pročitajte i…Zašto ZAISTA varamo partnere?

Foto: Pinterest

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

https://www.lepotaizdravlje.rs/ljubav_i_seks/istrazivanje-otkriva-ko-cesce-laze-muskarci-ili-zene/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje