I ono poslije je važno! Kako da uživate u “afterseksu”?

Životni stil

Možda vjerovati, ali Univerzitet u Torontu je otkrio da su svi oni rituali koji se događaju poslije seksa – zagrljaji, maženje, gugutanje na jastuku, slatki nadimci, disanje kao jedno – mnogo važniji za osjećaj potpunog zadovoljstva i ljubavne sreće od vratolomnih igrica u krevetu zbog kojih komšije zovu policiju.

Evo kako ćete postići to stanje trajne ljubavne nirvane koja navodno drži puna dva dana poslije seksa.

#1 Zagrijte svoja srca

Grljenje i maženje poslije seksa utiče na pojačano lučenje oksitocina, što vas ponekad vezuje čvršće od seksa. Bilo da to činite samo minut ili 15 minuta, čvrsto se zagrlite i pokušajte da dišete sinhronizovano, savjetuje seksolog Jessica O’Riley, na podcastu “Sex With Jess”. I tada ćete se zaista osjećati kao jedno.

#2 Sljedeći dan: Čavrljanje na jastuku

Dok se oporavljate od upale mišića, fizičkih, psihičkih, hormonalnih i emocionalnih vrhunaca, otvorite se jedno drugom i budite ranjivi, savjetuje O’Riley. Na primjer, pitajte: “Kako bi izgledao tvoj savršen dan?” To je, prema riječima psihologa Arthura Aarona, jedno od 36 pitanja zbog kojih se zaljubljujemo u osobu koja ih postavlja.

#3 Dva dana kasnije: Pošaljite mu flash back

Pošaljite mu neku od sljedećih poruka: “Sad bih se najradije vratila u krevet”, “Ti i ja, to je bila noć za pamćenje”, “Topim se i kada samo pomislim na tebe” i vaš će partner odmah znati da još živite u oblaku seksi sjećanja koja u vama opasno dižu nivo dopamina.

Izvor: cosmopolitan.rs Foto: Thinkstock

http://www.ljepotaizdravlje.ba/ljubav_i_seks/seks/i-ono-poslije-je-vazno-kako-da-uzivate-u-afterseksu

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje