220

Strast na Karibima

Premium ljubavni romani
...

Clorija se okrenula od ogledala boreći se sa narastajueom panikom. Volela je Džona od kada zna za sebe, bili su nerazdvojni od detinjstva. Tokom školovanja na koledžu često je o vikendima putovala kući samo da bi bila s njim. Nikada nisu razgovarali o svojim osećanjima, ali je njoj
bilo samo po sebi razumljivo da će se jednoga dana udati za njega.
A Džon se danas ženi, ali Glorija nije njegova nevesta! Nikada neće zaboraviti trenutak kada joj je to saopštio.
– Ženim se – rekao je jednostavno.
Srce joj je uzdrhtalo jer je očekivala da će je zaprositi. To je bilo tipično za Džona, tipično za poverenje koje su gajili jedno prema drugom. Pa ipak, osetila je da se promenio od kada se vratio iz Londona. A njegove sledeće reči razbile su sve njene iluzije. Rekao joj je da se ženi Rinom i time srušio njen svet. To je bilo pre nedelju dana, a danas će se venčati ovde, u crkvi koju su posećivali zajedno kao deca, a svadbeni prijem održaće se u kući njene majke i očuha.
Eva je ušla u sobu. Bilo je malo sličnosti između majke i kćerke. Dok je Glorija bila visoka i vitka, slika i prilika svoje bake po ocu, Eva je razoružavala elegendjom i neiscrpnom energijom.
– Savršeno! – obišla je oko kćerke zadovoljno klimajući glavom. – Sada stavi cveće u kosu. Porodica Diboni će uskoro stići.
– Cveće je za nevestu – tužno je rekla Glorija. Ali Eva je čula samo ono što je htela da čuje i upravo je pošla prema vratima.
– Ona će verovatno biti od glave do pete u belom. A pošto si ti jedina deveruša, neće biti zabune.
– Zašto moram da budem deveruša? – upitala je Glorija uspaničeno. – Znam da se ovde održava prijem, ali ona sigurno ima svoje prijateljice…
Nastavak na strani 2
– U Americi su, draga, a to je poprilično daleko. Osim toga, to je gospodin Diboni zamolio. I Džon je želeo da na njegovom venčanju igraš važnu ulogu pošto on nema sestru. Pravo da ti kažem, ne bi mi bilo drago da su te preskočili jer se prijem održava u našoj kući. Gospodin Diboni je želeo venčanje u tipičnom britanskom stilu, a moraš priznati da je naša kuća savršena za to. Nismo mogli da ga odbijemo. Znaš koliko je on uticajan čovek, a osim toga, tvom očuhu je poslednjih godina pomogao u sklapanju važnih poslova. A sad, požuri i ne pravi takav izraz lica! Nije ovo sahrana.
Čim je njena majka izašla iz sobe, Glorija je prišla prozoru i pogledala u park. Za nju ovaj dan jeste bio sahrana jer je pokopao sve njene nade.
Za nekoliko sati Džon će se oženiti Rinom, sestričinim Luke Dibonija, velikog industrijskog magnata, a Glorija će biti deveruša i moraće sve to da gleda. Da li je Džon zamolio da ona bude deveruša zato što je to zahtevao gospodin Diboni?
U stvari, Gloriju ne bi iznenadilo da je baš Luka Diboni umešao prste u ovu njenu ličnu tragediju. Pomisao na njega uvek ju je čudno uznemiravala, a instinktivno je osećala da će joj on jednoga dana predstavljati pretnju. Već u sedamnaestoj godini, kada ga je prvi put srela, čudno se osećala. Od tada se uvukao u njene snove u kojima se često pojavljivao kao pretnja, a iz njih se svaki put budila zbunjena. A sada su se, šest godina kasnije, počeli ostvarivati ti užasni snovi.
Uzalud je pokušavala da ubedi sebe u to da on nije kriv za ovo venčanje. On je samo devojčin ujak… U onoj meri u kojoj je žalila za Džonom, mrzela je Luku Dibonija kako nikada u životu nikoga nije mrzela. Od kada ga je upoznala, on je nad njom imao mračnu, preteču moć.

Uloguj se da bi vidio ostatak sadržaja.Molimo . Nisi član? Pridruži Se

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.