Prestanimo kriviti žene što ih njihovi muškarci varaju

Zabavni magazin

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BqgosSqnBuF/

Često se dogodi da kada na Tv ekranima, radiju ili novinama ugledamo vijest o preljubi većina pomisli kako je glavni uzrok žena koja nije stvorila potrebne uslove kako bi svog partnera zadržala i ponudila mu sve što se od savremene žene očekuje. Da li je za raskid ili razvod odgovorna ona osoba koja vara, ili pak ona koja je prevarena, pitanje je o kome se sve više govori. Čak i u 21. vijeku, većina smatra da je glavni krivac nije muškarac, već “žena ili neka njena greška”.

Najbolji primjer ovoj tvrdnji možemo vidjeti na slučaju koji se nedavno dogodio, kada je Khloe Kardashian odlučila napustiti svoj partnera, NBA zvijezdu, Tristana Thompsona nakon što su u javnosti isplovili snimci na kojima se vidi kako razmjenjuje nježnosti sa Jordyn Woods, bliskom prijateljicom sestara Kardashian. Ubrzo se u jednoj TV emisiji oglasila Jordyn koja je na pitanje novinara da se osjeća razlogom raskida Khloe i Tristana, odgovorila: “Znam da nisam razlog što Tristan i Khloe nisu zajedno. Ova situacija možda joj je otežala da bude s njom, ali znam da nisam razlog”.

 

Na internetu se ubrzo rasplamsala rasprava oko toga, da li je krivica na Zordyn zato što je iznevjerila povjerenje svojih prijateljica ili je ipak Khloe ta koja je kriva, jer Tristana nije uspjela zadržati kraj sebe. To pitanje je glavni pokretač online rasprava, a sve se na kraju svoti na odgovornost žene, bilo da je ona ta koja vara ili je prevarena. Khloe inače, ovo nije prvi put da proživljava ovakvu situaciju. Kada je otkrila nevjerstvo bivšeg supruga, takođe košarkaša, Lamara Odoma, koji je nekoliko mjeseci bio čest “gost” jednog boredela, u medijima se oglasio njegov vlasnik koji je krivicu prebacio na Khloe rekavši, kako Lamar nikada ne bi dolazio na “druženja” u njegov bordel da nije bio nezadovoljan odnosom sa Khloe.

 

Na kraju, sve se svodi na pitanje, koliko je zapravo žena spremna prihvatiti činjenice onakve kakve jesu, da li će svom partneru oprostiti preljubu i zažmuriti na jedno oko, ili će pak, preduzeti odlučujući korak i, ma koliko god to bilo bolno po nju, okončati vezu.

Prestanimo kriviti žene što ih njihovi muškarci varaju


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje