Šta kada ne dobijete ono što želite?

Životni stil

“Kada u životu ne dobijete ono što želite, dobijete kasnije nešto još bolje”, da li je to tačno i da li se slažete sa tim?

Vratite film unazad i razmislite šta bi bilo da ste dobili ono što ste nekada želeli.

Za neke situacije ćete videti da je bolje što se to nije dogodilo, ali za neke se i sami pitate “Da li je?”

Poenta života se danas svodi na želje. Ne znam da li je to tako bilo i pre. Ali danas svako provodi dan želeći nešto. Ako se to ostvari, nastaviće dalje i preći će na drugu želju. Ako ne, proganjaće sebe sa pitanjima i tražiti mane u sebi. Niko se ne zapita “Zašto je to dobro za mene?”, svi se zapitaju “Zašto baš meni?”

E tako upravo izgleda život svakog pojedinca na ovoj zemlji. Traganje, molbe, patnja, želje… To je danas postao smisao svakog čoveka. Ugledamo se na druge, želimo više, nezadovoljni smo i sa sobom i sa drugima. Gde se krije problem, da li se neko zapita onog pravog gore navedenog pitanja: “Zašto je to dobro za mene?”

Setite se samo kako žalite bolesne, kako žalite lude, ljude bez porodice, bez kuće i onda kažete “Ma najbitnije je zdravlje”, ali brzo vas prođe ta misao.

Čim naiđe iskušenje, vi upadate u njega. Tu se krije vaš problem. Slabost karaktera je ubistvo za čoveka. Niste dovoljno jaki, upadate u iskušenja i ne možete da odolite materijalnom svetu. Tako čovek trune, u pravom značenju te reči.

Znam. Problem leži u tome što vi ne posedujete želje, već želje poseduju vas.

Zapitajte se još jednom “Zašto je to dobro za mene?”

Autor: Jovana Topić (instagram) / Oaza Znanja

https://oazaznanja.com/jolismind/sta-kada-ne-dobijete-ono-sto-zelite/

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje