5 znakova koji pokazuju da li je on pravi čovjek za tebe (a peti svi ignorišu)

Životni stil

Naizgled savršena veza nije uvijek onakva kakvom se čini. Sigurno ste bili svjedok tome kako se veze raspadaju čak i kada se par neizmjerno volio.

Vjeruje se da je, ako dvoje žele da ostanu zajedno, “srećni do kraja života” zagarantovano. Ali, to nije slučaj u stvarnom životu. Sljedećih pet znakova pojašnjavaju da li je vaš partner onaj pravi.

Konstantne svađe


Nije normalno da se nikada ne svađate i da se baš u svemu slažete. Ne samo da su neizbježne, svađe su i poželjne i važne za razvoj vaše veze. Ali, ako su nesuglasice svakodnevne, to bi mogao da bude znak da ozbiljno razmislite da li je partner sa kojim ste pravi za vas.

Tanka je linija između ljubavne čarke i nečeg mnogo štetnijeg: oštar komentar može da prouzrokuje groznu uvredu, što opet može da bude korak do fizičkog napada. Razmišljajte ovako: “Šta će biti za nekoliko godina?” Kakav će vam život biti za 5-10 godina, kada netrpljivost može vrlo lako da se uveća? Uvijek probajte da razmišljate racionalno o budućnosti.

Ljubomora nije ljubav


Često se može čuti da što više ljubomore ima u vezi, to je jača ljubav. U stvarnosti to nije tako. Ljubomora je destruktivna i mora se držati pod kontrolom. Ljubomora ne može da donese ništa dobro i pokazatelj je manjka nečijeg samopouzdanja i nema veze sa ljubavlju.

Udaljenost


Možda ćemo vas razočarati, ali situacija u kojoj je vaša voljena osoba u drugom gradu ili u drugoj državi (zbog posla ili fakulteta), najčešće je vrlo štetna za vezu. Ako ne postoji vizija budućnosti ili zajednički cilj, onda veza najvjerovatnije neće uspjeti.

Fino naš narod kaže: “Daleko od očiju, daleko od srca”. Ako ste se našli u ovoj situaciji, onda ćete znati šta to znači. Skajp ili Vajber ne mogu da zamijene razgovor uživo.

Konstantno sumnjate u svoje izbore


Svi imamo trenutke sumnje u vezi, slabosti i mane… Ali, u zdravim vezama, vrijeme uvijek pomaže da se prevaziđu ove sumnje i strahovi. Što ste duže zajedno, to ima manje prostora za anksioznost. Kako polako otkrivate vrline i osobine koje vaš partner ima, tako se i vaš odnos usmjerava ka zadovoljstvu, a ne ka panici.

Ako osjećate konstantne sumnje, to bi mogao da bude signal da nešto nedostaje u vašoj vezi ili, konkretno, nešto nedostaje vama. Možda vam prošlost ne da da krenete naprijed. Ili vas plaši nešto u vezi. U svakom slučaju, ne bi trebalo da ignorišete te osjećaje.

Ciljevi koji se ne poklapaju


“Suprotni se privlače”, sigurno ste čuli ovu frazu mnogo puta. Ali, život često dokazuje suprotno. Vaša veza je možda bila savršena dok ste oboje bili na studijama na istom fakultetu, ali kada ste počeli različite karijere, provodili ste sve manje vremena zajedno. I vremenom ste se potpuno ohladili jedno od drugog.

Naravno, nije moguće naći nekog sa kim se vaši prioriteti u potpunosti podudaraju, ali ako se vaši ciljevi i planovi uopšte ne poklapaju, onda teško da imate šta da tražite zajedno.

Izvor: Bizlife

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje