Crvene zastavice koje ukazuju na to da je on i dalje nezreo – bez obzira na godine

LIFESTYLE

Tipove koji su nezreli je teško definisati. Mnogo je lakše definisati bad boys i njihovo ponašanje. Naravno, svako od nas traži različite stvari od partnera, ali bad boys sigurno nisu ni na čijoj listi. Prošli smo period dvehiljaditih kada su nas zanimali loši momci koje mi možemo, jelte, da promenimo. Ili loši momci koji postaju dobri kada ih ostave devojke. Uglavnom – loši momci su veliki no-no.

Nezreli tipovi su mali no-no. Kada dejtujete sa tipom koji nije zreo – ne možete to odmah da uvidite. Dešava se da vam se na početku momak i dopadne zbog toga što je pomalo nezreo. Ta nezrelost ume da bude deo njihovog šarma, ali posle izvesnog vremena – više nije zanimljivo. Predstavljamo vam crvene zastavice koje govore da je tip sa kojim dejtujete nezreo.

Ne ume da napravi planove unapred

Ako nešto govori nezrelost, to je nemogućnost da se čovek organizuje. Mnogi danas imaju poslove, planove, rasporede… i to je sve u redu, jer nismo više klinci. Imamo obaveze i te obaveze moramo da ispunimo. Kada počnemo da dejtujemo – ne očekujemo da na početku taj neko poštuje naš raspored. Ali, nakon malo dužeg vremena – da. Nije samo stvar u tome da neko poštuje naše planove – već i da ih pravi sa nama. Nesposobnost da se sa vama dogovori kada ćete otići na dejt je veliki red flag!

Za njega je sve šala

O ovome sam vam pričala na početku. Kada ste ga upoznali, sigurno vam se svidelo to što ne shvata život previše ozbiljno. Ali, posle izvesnog vremena će vas to izluđivati. Naravno, postoje momenti u kojima ćete se šaliti i zabavljati, ali isto tako postoje i oni u kojima je potrebno da budete ozbiljni. Neozbiljnost je veliki deo nezrelosti.

Pretvara razgovore u svađe

Ništa gore od ljudi koji ne umeju da iznesu konstruktivno mišljenje bez napada na drugoga. O čemu god da se radi, kakav god da je tip razgovora – ako ne ume da prihvati da imate drugačije mišljenje a da ne kreira svađu – to je veliki red flag! Ovu crvenu zastavicu ćete sigurno videti na početku vašeg odnosa, jer se tada vode konverzacije koje, naizgled, nisu bitne, a zapravo ćete baš u tim konverzacijama da uvidite koliko je nezreo.

Ne želi da razgovara o vama kao paru

Znate onu čuvenu rečenicu we should talk about us koja je najveća noćna mora mnogih muškaraca? Baš ta rečenica će vam pomoći da shvatite da li je osoba sa kojom dejtujete – prava za vas. Nakon dužeg vremena dolazite do te faze u kojoj je potrebno da definišete vaš odnos. I to je, naravno, u redu. Jer, samo osobe koje nisu dovolno zrele ne žele da definišu odnos sa nekim.

Stalno planira da se viđa sa vama u isto vreme kad i sa drugovima

Zar vas ne nervira kada je jedini način da se vidite sa momkom sa kojim dejtujete onda kad provodite vremena sa njim i njegovim društvom? Ja, recimo, imam taj problem. U redu je da se družimo sa njegovim društvom, ali želimo da provodimo i vreme sami. Kada momak ne ume da odvoji svoje vreme za vas a da ne budete sa njegovim prijateljima – za mene je to veliki red flag.

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Milica Antić

Više na izvornom sajtu