Čitav niz događaja dovodi do tog da žena prevari muškarca – Sve počinje od nedostatka pažnje

Životni stil

Žene obično zahtijevaju više vremena da bi se upustile u preljubu nego muškarci.

Preljube rijetko su slučajne. Iako se ponekad dogode iznenada, pod uticajem alkohola ili privlačnosti stranca, većina preljuba su pažljivo planirane. Žene su često izložene većem broju iskušenja nego muškarci. Na primjer, žene često dobijaju više pažnje od muškaraca. Može se desiti da radni kolega iskaže interes, da nas neko u prolazu pogleda s osmijehom ili u kafiću privuče zavodljiv pogled. Muškarci su često otvoreniji u pokazivanju interesa, što ženama može pružiti osjećaj veće pažnje.

Međutim, žene su obično promišljenije i analitičnije od muškaraca. One su sklonije razmatranju posljedica i rjeđe ulaze u probleme ili neugodne situacije. Da bi žena prevarila svog dugoročnog partnera, potrebno je niz događaja koji će je dovesti do toga. Obično prevara počinje kada se neka osoba zainteresuje za vas i šalje vam jasne signale. Ako vaš trenutni partner pruža ljubav i pažnju koja vam je potrebna, vjerovatno ćete odbiti tu osobu.

Međutim, ako u vezi postoje problemi ili nedostatak pažnje, možete početi razmišljati o drugoj osobi. Ako se vaš partner ne trudi da riješi te probleme, postoji veća šansa da ćete se otvoriti prema drugoj osobi. Mnoge žene će dopustiti da prođe dosta vremena dok ne shvate svoje osjećaje prema drugoj osobi, da li su ti osjećaji stvarni ili prolazni.

U međuvremenu, ako trenutni partner ne radi ništa da zadrži vezu, žena može pristati na aferu kako bi popunila emocionalne praznine u sebi. Važno je da obe strane u vezi budu svjesne svojih potreba i da aktivno rade na održavanju i poboljšanju veze kako bi se izbjegle preljube.

Izvor: svezazenu.net

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje