Stvari koje treba da imate u vidu kad se zabavljate sa mlađim muškarcima

Životni stil

Ako volite mlađe momke, ili oni vole vas, ili je ljubav obostrana, jedno je izvesno – pored njih se i sami osećate mlađe. Možda zato što ste puni života i energije, pa vam mlađi muškarci u tome pariraju jednostavnom snagom svoje “nepotrošenosti”,  ili tu životnosti i energičnost uglavnom nalazite kod mlađih, ili vam je lakše da njima oprostite nedostatak iskustva, nezrelost i neodgovornost, nego onima od kojih očekujete da su odrasli i sazreli i da su sa godinama nešto naučili. Kako god, sa mlađima je bolja zabava, a neke opšte stvari treba da imate u vidu. 

Mlađi uglavnom nisu nezavisni 

Ni finansijski, ni emotivno. Mlađi muškarci se često oslanjaju na svoje roditelje, možda još uvek žive sa njima, ili primaju “džeparac” čak i ako su zaposleni. Razni su načini na koje se održava ta vezanost, odnosno, zavisnost od primarne porodice i često i nema veze sa godinama. Često nemaju hrabrosti da žive kako žele i veza sa starijom ženom za njih predstavlja vrhunac čina pobune protiv nametnutih modela, u tome nalaze slobodu i nezavisnost, koja je i dalje samo fiktivna, jer ostaju zavisni i bez prave inicijative u sopstvenom životu. 

Ne bore se sa vama za moć

Mlađi muškarci obično prihvataju neravnopravnu poziciju – vi ste stariji, mudriji, ostvareniji, samostalniji, vi imate moć. Oni zapravo uživaju u tome, jer ih takav odnos oslobađa emotivne drame – starija žena je prijateljski nastrojena, zauzeta sopstvenim životom i neće joj teško pasti njegova potreba da istražuje, da ima avanture, da živi svojim životom, čak će ga u tome ohrabrivati i zabavljaće se posmatrajući ga kako stiče sve više samopouzdanja. Starija partnerka je uvek neka vrsta mentora, učiteljice i ljubavnice i prijateljice i mlađi muškarci su veoma zahvalni zbog takvog odnosa i svega što u njemu nauče – o sebi, ljubavi, životu. 

Ponekad je taj nepremostivi jaz generacija baš vidljiv

U vezi sa mlađim muškarcem možete doživeti čudna, oprečna osećanja i situacije – možete imati najuzbudljiviji seks na svetu, a zatim umreti od dosade pokušavajući da vodite smislen razgovor. Ponekad je to kulturološki jaz, nekada su predrasude i njegov nedostatak iskustva, nerazvijena interesovanja. Možda ćete želeti da ga viđate isključivo u spavaćoj sobi i izbegavaćete da sa njim nekuda idete ili ga upoznate sa prijateljima, a on će osećati da ga se stidite i ne posmatrate ga kao partnera. Ukoliko je pametan, obrazovan i kulturan, veovatno ćete u tom odnosu pronaći i intelektualnu povezanost i inspiraciju, ali jaz će se pojaviti u domenu iskustva, kao i u zamislima i ciljevima – on želi ono što vas ne zanima, jer ste to već ostavili iza sebe. 

Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje