Prava ljubav će se pojaviti nakon najvećeg razočarenja: Propale veze nas uče najboljim lekcijama

Životni stil
Ponekad najveću grešku u svom životu pomiješamo sa osobom za koju mislimo da će biti pored nas zauvijek.

Polažete sve nade i snove u tu osobu, ne možete da zamislite svoj život bez nje, međutim, ta osoba ima neke druge planove za svoj život. Uzima od vas sve što može i odlazi svojim putem ostavljajući vas slomljene. Ali šta ako je ta bol koju vam je ta osoba prouzrokovala najbolja stvar koja je mogla da vam se dogodi.

Možda se nikada ne biste pomakli iz te veze da vas nije prisilio na to. Ponekad postanemo toliko tvrdoglavi, toliko ustrajni u zadržavanju nečega za što vjerujemo da je ljubav, da nas na kraju samo još više zaboli. Možda je ovo bio samo podsticaj da se pomaknete sa nečega što nije bilo suđeno vama.

Možda vam je bilo potrebno da vas neko slomi, kako bi se svi vaši dijelovi mogli ponovo drugačije složiti. Možda ste prvo trebali pronaći sebe da bi neko ponovo mogao pronaći vas. Možda je on bio greška koju ste morali napraviti da biste nešto naučili i kako biste vidjeli kakva ljubav ne treba biti.

Ljubav ne bi trebala biti jednostrana, ona mora ići u dva smijera da bi bila stvarna i obe strane trebaju podjednako da se trude. Za ljubav ne treba moliti. Onaj koji želi biti u vašem životu naći će vremena za vas bez obzira koliko je zauzet i neće tražiti izgovore.
Ljubav treba da bude topla, a ne hladna. Treba da vas grije bez obzira na godišnje doba i nikada ne biste trebali biti lišeni svih zagrljaja i poljubaca koje želite. Ljubav ne bi smjela biti gluva na vaše probleme. Uvijek bi trebala biti tu za vas, uvijek bi trebala da vas sasluša čak i kada vam ne može pomoći.

U vezi nikada ne bi trebali da se osjećate usamljeno. Ljubav vas ne bi trebala natjerati da plačete češće nego što se smijete. Ljubav treba da bude čvrsta i da osjećate da pripadate jedno drugome, ali da ste ipak slobodni. Zato treba da budete zahvalni za svoju životnu grešku jer vas je ona pripremila za dolazak nečega boljeg i ljepšeg.

Pripremila vas je za ljubav vašeg života. Vaša greška vam je omogućila da prepoznate onog pravog kad se pojavi. Onoga ko će uvijek naći minut vremena da vas nazove samo da vam čuje glas. Osjetit ćete onaj unutarnji mir koji ste toliko dugo tražili jer ćete napokon biti sa nekim kome je stalo do vas isto koliko i vama do njega.

Osjetićete kao da ste napokon pronašli svoj dom i po prvi put u životu ćete biti sigurni u to. Sve će to biti zahvaljujući vašoj životnoj grešci, onoj koja vas je emocionalno iscrpila, napustila i potpuno slomila. Vaša greška vas je natjerala da pokupite sve dijelove i ponovo ih sastavite na jedan jedinstven način, ljepši i jači, onaj koji će samo ljubav vašeg života prepoznati i čuvati vječno.

Izvor

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje