Tri razloga zbog kojih nemate sreće u ljubavi

Životni stil

Iako ste možda pročitale nekoliko knjiga u kojima su vam ljubavni eksperti objasnili šta morate raditi, sreća vam se još uvijek nije osmjehnula. Neko će vam reći da se trudite premalo, a neko da se trudite previše. Ipak, najveći dio problema zbog kojeg nemate sreće s muškarcima leži u sljedeća tri razloga.

Gledate na muškarce prvenstveno kao na seksualna bića


Iako je seks bitan, nije najbitniji. Umjesto da mu nakon prekratkog poznanstva odajete svoje vještine u krevetu, pokušajte ga upoznati i saznati postoji li među vama emocionalna povezanost koja ipak drži kormilo svakog odnosa.

Nesigurne ste


Možda mislite da isijavate samopouzdanjem, ali ponekad neki, na prvi pogled beznačajni, postupci mogu drugoj osobi stvoriti jednu sasvim drugačiju sliku o vama. Počnete li na prvom sastanku tračati svog bivšeg, vrijeđati druge žene i isticati njihove nedostatke, istovremeno vrijeđate sebe i svoju inteligenciju te odajete utisak osobe koja na sve ljude gleda kao na konkurenciju i koja nije sigurna u vlastite sposobnosti.

Ne prepoznajete signale koje vam šalje


Vama se u glavi rodila misao o idiličnoj vezi i odlučili ste ostvariti tu misao pod svaku cijenu. Upravo to vas je zaslijepilo, jer ste, usmjerivši se samo na jednu tačku, izignorisali sve signale koje vam je muškarac slao.

Možda je on apsolutno nezainteresovan za vezu, želi isključivo seksualni odnos i ne želi se obavezati. Nemojte razmišljati o tome kako ćete ga vi promijeniti. Umjesto toga, fokusirajte se na upoznavanje osobe i nemojte gubiti vrijeme tamo gdje nema nade.

Izvor: Index Rouge

Autor: minimagazin.info

Sviđa vam se članak? Onda pogledajte i ovo:

https://www.minimagazin.info/2019/02/06/tri-razloga-zbog-kojih-nemate-srece-u-ljubavi/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje