U zemlji faraona

Vikend ljubići

Odahnula je kada se napokon našla u zgradi aerodroma. Potražila je pogledom svoju prijateljicu i saputnicu Megi, ali je nije videla. Stala je nekoliko metara od šaltera na kojima je trebala da overi svoju kartu, sa namerom da sačeka Megi da to zajedno urade.
One su pre dve nedelje. shvativši da je leto na izmaku i da te godine nisu imale nijedan dan odmora, naprasno odlučile da otputuju. Nisu imale ni najmanju ideju gde bi mogle da odu. Robin je imala samo jedan uslov. Želela je čisto more, peskovite plaže i hotel sa pet zvezda.
Devojka u agenciji im je predložila Egipat, a one su to obe rado prihvatile. Privukle su ih egipatske piramide i istorijsko bogatstvo te zemlje. S obzirom da je Crveno more bilo jedno od najlepših mora, a plaže peskovite i duge, Robin je pristala bez dvoumljenja.
Već je u svojoj glavi zamislila kako će organizovati takav odmor. Provešće nekoliko dana u hotelu, a da joj ne bi bilo previše dosadno, jer Robin nikada nije umela u potpunosti da se opusti i da previše dugo lenčari, odlučila je da poseti piramide, Dolinu kraljeva, Kairo i još neke interesantne lokacije u Egiptu.
Nadala se da će Megi biti u dobrom raspoloženju i da će to vreme zaista dobro iskoristiti.
Pogledala je na sat i pomislila kako je Megi ovog puta zaista preterala sa kašnjenjem. Naviknuta na njeno pomalo neodgovorno ponašanje, Robin je i očekivala da će Megi kasniti, ali ne toliko. Nesvesno je počela da cupka nogom.
Zvuk mobilnog telefona koji je dopirao negde sa dna njene torbe, jedva je čula. Ali onaj ko je zvao je bio uporan i Robin je uspela da se javi pre nego što je veza bila prekinuta.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se