UMORIO SE OD ŽIVOTA FILMSKE ZVEZDE, ŽELEO JE SAMO MIR: Tragična sudbina slavnog glumca za kojim su uzdisale dame

MAGAZIN

Poslednjeg dana novembra, pre tačno 7 godina, tragično je nastradao slavni holivudski glumac Pol Voker

Pol Vilijam Voker IV, američki glumac koji se proslavio ulogom Brajana O’Konera u filmskom serijalu „Paklene ulice“, rođen je 12. septembra 1973. godine u kalifornijskom gradu Glendejlu.

Kamera ga je zavolela u najranijim mesecima života – prvo pojavljivanje na televiziji bilo je u jednoj reklami za pelene, a sa dve godine je počeo da se bavi manekenstvom, dok je od dvanaeste godine počeo da glumi u dečjim televizijskim emisijama.

Odrastao je u dolini San Fernanda u Los Anđelesu. Osnovnu školu je završio u Sanlendu, a zatim je pohađao srednju hrišćansku školu Village Christian School. Upisao je fakultet u Južnoj Kaliforniji na kome je studirao biologiju.

Njegov ljubavni život uvek je privlačio veliku pažnju, budući da je važio za velikog zavodnika za kojim su uzdisale dame širom sveta.

1993. godine se zabavljao sa glumicom Deniz Ričards, a nakon toga je ušao u vezu sa Rebekom Mekbrejn koja mu je 4. novembra 1998. godine rodila ćerku Medou Rejn. Već sledeće godine su se rastali, a devojčica je otišla da živi sa majkom na Havajima. Medou se 2011. godine preselila kod Pola, jer je Rebeka, kako su pisali strani mediji, previše konzumirala alkohol.

1999. godine se zabavljao sa američkom pevačicom Kristinom Milian, sa kojom je raskunuo godinu dana kasnije, a potom je ušao u vezu sa Blis Elis koja je potrajala tri godine.

2003. godine povezivali su ga sa bivšim modelom Aubrianom Atvel, koja je prema pisanjima američkih medija bila maloletna kada su započeli romansu, a nakon raskida su ostali prijatelji.

Kasnije je uplovio u romansu sa Amandom Pejdž, a potom i sa drugim poznatim damama – koleginicom Džesikom Albom i manekenkama Anais Aleksander i Izabel Gulart.

Da je Voker voleo mlađe devojke dokazuje i to što je 2007. godine počeo da se zabavlja sa 17 godina mlađom Džesmin Pilhard Gosnel. Čak se 2008. godine šuškalo da su se verili, međutim ovi navodi ostali su na nivou spekulacija i nikada nisu potvrđeni.

U jednom od poslednjih intervjua Pol je rekao da želi da napusti glumu i da se posveti porodici. Kako je tada tvrdio, umorio se od života filmske zvezde i smatrao je da je Holivud obično “smeće”.

Svoju oazu je pronalazio na talasima pa je često surfovao. Takođe je trenirao džiu džicu i imao je braon pojas. Bio je veliki ljubitelj životinja i imao je nekoliko pasa, ali je voleo i da ide u lov. Iako je bio zadovoljan uspesima koje je postigao u karijeri, mislio je da je trebalo da postane muzičar.

Posebno je bio zainteresovan za podvodni biljni svet. Njegov idol je bio francuski okeanograf i avanturista Žak Iv Kusto.

Pol je učestvovao u jedanaestodnevnoj ekspediciji koju je organizovao kanal National Geographic i bio je član tima koji je ulovio sedam velikih belih ajkula na obalama Meksika.

Obožavao je automobile i brzu vožnju. Takmičio se u trkačkoj seriji Redline Time Attack. Za neke scene u serijalu „Paklene ulice“ nije koristio dublere, već je prilagodio svoj auto Nissan Skyline kako bi ih sam snimio.

Bio je veliki humanitarac i imao je fondaciju Reach Out Worldwide (ROWW) koja je pomagala ljudima koji su pogođeni prirodnim katastrofama.

Početkom 2010. godine je otišao u Čile i na Haiti gde je pružio podršku onima koji su bili povređeni u zemljotresima.

Nažalost, 30. novembra 2013. godine glumac i njegov prijatelj i finansijski savetnik Rodžer Rodas su se vozili Poršeom u mestu Santa Klarita. Rodžer je izgubio kontrolu nad automobilom koji je udario u rasvetni stub, zakucao se u drvo, nakon čega je automobil eksplodirao.

Ubrzo su stigli vatrogasci i lekari hitne pomoći koji su mogli samo da konstatuju smrt. Ovu vest su objavili članovi Vokerove porodice na njegovom profilu na Twitteru.

Pol je sahranjen 14. decembra na Forest Lan groblju koje se nalazi u Holivud Hilsu. Njegovo telo je kremirano, a ceremoniji su prisustvovali samo najbliži rođaci i prijatelji.

( Viktorija Samardžić )
foto: Profimedia

Izvor