Dobro se zapitajte: Ako radite ovih 7 stvari u vezi, možete zauvek izgubiti prijatelje!

LIFESTYLE

Nekada je teško naći balans između vremena provedenog sa partnerom i prijateljima, sa druge strane

Ljubavni terapeuti kažu da je to na početku veoma teško, ali otkrivanje kako pravilno izbalansirati između prijateljstva i ljubavi nešto je što će vam se na duže staze isplatiti.

U početnoj fazi veze sasvim je normalno da više vremena posvećujete vašem partneru, ali ukoliko vaša dugogodišnja veza troši sve vaše slobodno vreme i energiju, ne ostavljajući ništa za prijateljstva, vreme je da zastanete i zapitate zbog čega ne možete napraviti balans.

„Previše je lako svu svoju energiju i vreme uložiti u partnera i zanemariti vaša prijateljstva. Međutim ono što je važno jeste da pored partnera hranite i negujete vaša prijateljstva“, rekla je za HuffPost psihoterapeut Andrea Vočer.

Ovo su neki od znakova koji pokazuju da su vam prijateljstva manje bitna od ljubavi.

Često otkazujete planove sa svojim prijateljima kako biste proveli više vremena s partnerom

„Kao i kod većine stvari, ravnoteža je ključ zdravih odnosa. Ukoliko otkazujete planove s prijateljima kako biste proveli vreme sa svojim partnerom možete naneti štetu vašem prijateljstvu.

Prijatelji mogu biti povređeni i ogorčeni, a kasnije se možete osećati krivima zbog vremena koje ste uložili u vaš ljubavni odnos po cenu prijateljstava“, objašnjava psihoterapeut Ana Pos.

Na društvenim mrežama saznajete stvari koje bi inače trebalo da znate o svojim prijateljima

„Ukoliko na društvenim mrežama saznajete važne podatke o vašim prijateljima, kao što su novi posao, gde su otišli za vikend ili imaju novu ljubavnu vezu zapitajte se je li možda vaša ljubavna veza uticala na to koliko ste povezani s prijateljima“, rekla je psiholog Marie Land.

Kada ste sa prijateljima, pričate samo o vašoj novoj vezi

Lepo je govoriti o svojoj novoj vezi s prijateljima, ali nije lepo kada je to jedina tema vašeg razgovora. Vodite računa da razgovarate i o drugim aspektima svog života. Takođe, redovno pitajte šta se dešava i u životu vašeg prijatelja.

Čak i kada ne govorite o vašoj vezi stalno mislite o tome i ne pratite razgovor s prijateljima

Ako se ne možete usredsrediti na stvari koje vaš prijatelj govori, a koje bi vas inače da niste u vezi zanimale, onda je to jedan od znakova da vaša ljubavna veza kvari vaša prijateljstva.

Partner pokušava da vas uveri da ne provodite vreme sa svojim prijateljima ili porodicom

Nije normalno da vas partner pokušava da vas izoluje od porodice i prijatelja. To je znak koji vam može otkriti da možda imate posla s zlostavljačem.

Zlostavljači mogu biti vešti manipulatori i mogu biti suptilni u svojim pokušajima, pa ćete s vremenom biti uvereni da zapravo vi želite da prekinete odnos s prijateljima i porodicom.

Vaš partner je ljubomoran na vezu koju imate s prijateljima

Mnogi ljudi misle da je normalno da partner bude malo ljubomoran na njihove prijatelje. Ali nije. Nikako. Svima treba porodica, prijatelji, saradnici, istomišljenici. Ukoliko je vaš partner ljubomoran na ljude koji vas okružuju to može biti znak da će u budućnosti želeti da vas kontroliše.

Izvor: Klix.ba

Dobro se zapitajte: Ako radite ovih 7 stvari u vezi, možete zauvek izgubiti prijatelje!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.