Evo po kojem kriteriju muškarci biraju svoju buduću ženu

LIFESTYLE

Istina je da su muškarci uglavnom vizualna bića i da će im izgled žene biti prvo što će ih zanimati, ali nakon nekog vremena stvari se drastično mijenjaju, pogotovo ako je riječ o ozbiljnoj vezi. Muškarcima je izuzetno bitno da imaju osjećaj da su potrebni, da se brinu o ženi i porodici, ali i da su uvijek svjesni da im je žena podrška.

Šta “natjera” muškarce da postave pitanje svih pitanja? To se je sigurno (barem jednom) pitala svaka od vas, zar ne? Čini se da stručnjaci za veze znaju odgovor.

Sve zavisi od jedne osobine


Stručnjaci tvrde kako muškarcima nije najbitnije je li partnerka natprosječno atraktivna ili možda želi često intimni odnos i prava je zvijer u krevetu. Razlog za biranje bračne partnerke nalazi se izvan spavaće sobe. Naime, muškarci žele brak sa ženama koje ih mogu učiniti boljim ljudima.

Kod muškaraca je raširen jedan sasvim određeni osjećaj: potreba da se brinu o svojoj partnerki. Žele znati gdje se nalazi, paze na to da sigurno dođe kući te da ima dovoljno goriva u automobilu. Sve su to male stvari o kojima on prije nije razmišljao i koje su mu se činile nevažnima.

Samopouzdanje je enormno važno


Stručnjaci savjetuju nešto važno svim ženama koje žele probuditi taj osjećaj kod muškaraca: nemoj tjerati partnera da se osjeća spremnim za vjenčanje, ali pruži mu osjećaj da je potreban. Stručnjaci su, takođe, sigurni da muškarce fasciniraju žene koje vole same sebe.  Dakle, zdrava doza samopouzdanja veoma je bitna. A to ženama treba kako bi muškarcima dale slobodnog prostora i vremena – kako bi ovi mogli postati bolji ljudi.

Izvor: Miss7

Autor: minimagazin.info

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.