Evo zašto muškarac koji vara nikada ne ostavlja suprugu

LIFESTYLE

On je stalno vara, ali nikad se ne odlučuje da je ostavi. Žena takvog muškarca osjeća ogromnu bol i ozlojađenost. Ne može da se bori, jer nema snage. Međutim u njoj postoji jedan osjećaj koji taj prevarant nije uništio, a taj osjećaj se zove – nada. Ta ista nada joj kaže: Vjerovatno te mnogo voli i  zato ne odlazi zauvijek. Ti si važnija od nje i one prije nje…

Muž vas vara, ali vi ostajete zajedno. Žena takvog muškarca ili se potpuno preda ponoru i muževoj izdaji ili se trudi da bude bolja od te druge žene… Ona ide protiv svojih vrijednosti, vjerovanja, prirode i osjećanja, a sve u nadi da će ga ponovo “vratiti” sebi i porodici.

Postoje tri razloga zašto supruga trpi muža prevaranta

  • Kad je bila mala, neko joj je rekao da je ljubav patnja. Da se za ljubav vječno moraš boriti. Ona je odrasla, ali ta priča je ostala urezana u njenom pamćenju. Zato ona svaki dan pati, jer smatra da  tako mora da bude… Ali ne mora.
  • Nisko samopoštovanje i sopstveno nerazumijevanje ličnih vrijednosti. Nesposobnost da odlučite šta je za vas dobro i kako da se ponašate. Očekujete od partnera da vas učini srećnom.
  • Nikad sebi nije priznala da je muž vara. Stalno živi u iluzijama, osjeća bol, ali ne dozvoljava da ta bol ispliva  na površinu.

A zašto muškarac ne napušta ženu iako je godinama vara ili čak ako ima stalnu ljubavnicu?

  • Njemu je to zgodna situacija. Sa suprugom ima uredan život, harmoniju, dok sa ljubavnicom ima osjećaj avanture i poleta. On dobija sve što želi.
  • Njegov bolesni ponos. Laska mu da ga želi nekoliko žena istovremeno. To za njega znači da je on vrijedan te ljubavi i da je i te kako zaslužuje.
  • Nije mu finansijski isplativo da se razvede. To bi značilo da mora da podijeli imovinu. A onda bi morao opet da se ženi tom ljubavnicom pa opet da bude na istom…
  • Problem do malih nogu. Ne može da izgradi zdrav odnos. Bori se sa jakim osjećanjima prema supruzi, ali i prema ljubavnici. Ne može da se odluči za samo jednu ženu.

Kao što vidite, nije problem u ženi već u muškarcu: on je taj koji se bori sam sa sobom, pokušava da nađe svoje mjesto pod suncem. Žene koje imaju ovakvog muža trebalo bi sebi da postave samo jedno pitanje: “Da li zaista želiš da živiš u jednom takvom braku?”

Izvor: Stil

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.