Kako priznati partneru svoje seksualne fantazije

LIFESTYLE

Spomenuti neku seksualnu fantaziju partneru nije uvijek jednostavno. Zapravo, nije nikad jednostavno.  Bez obzira kako mu se to odlučite priopćiti izlažete se ranjivosti i postoji mogućnost da vas odbije. Uz neugodan dodatak zgražanja. Nije ni čudo da na kraju o takvim stvarima odlučimo ne pričati.

Ipak, to nije dobro jer čak i samo razgovor o vašim fantazijama može vam poboljšati seksualni život, kao i poboljšati odnos i učvrstiti povjerenje.

Postoje li “čudne” fantazije, koje bismo trebali zadržati za sebe?

Jednoglasno ne! Ok, ne možete očekivati da će svaki vaš partner s oduševljenjem pristati da urinira po vama ili da pozovete treću osobu u krevet, ali nemojte da vas to obeshrabri. Ako je vaša fantazija legalna, ne morate se brinuti je li “čudna”. Sama riječ “čudno” ima prizvuk osuđivanja, a to nije poželjno u spavaćoj sobi. Ljudi često krivo misle da su bilo kakve radnje u spavaćoj sobi, koje odstupaju od “normalnog” seksa, kao što su vezanje i slično, pokazatelji devijantnog ponašanja. To ne može biti dalje od istine! Fantazije su normalne i zdrave te ih je puno bolje smatrati kreativnima, nego čudnima. 

Osim toga, nije dobro držati svoje fantazije u tajnosti, jer to može završiti tako da potajno zamjerate partneru što nikad nije napravio nešto što, jadan, nije ni znao da vi želite. 

profimedia-0309210782

“Imala sam vrući san o tebi, moram ti ga ispričati”

Da, toliko je jednostavno. Ako je vaša fantazija baš izrazito kreativna, možete početi s nečim blažim, više mainstream, da ispitate teritorij. Ako se vašem partneru svidi, možete dalje nastaviti razvijati tu fantaziju. Ne zaboravite da je eksperimentiranje odličan način da vratite žar u dugu vezu. 

Što ako se uspaničari?

Bez obzira na to koliko se dugo znate, koliko ste dugo zajedno i koliko se volite, uvijek postoji strah da vas partner neće razumjeti. Ili još gore, da će to što predložite smatrati odbojnim pa ćete mu samim time i vi postati odbojni. Ako se vaš partner zaista krene zgražati nad vašim prijedlogom, nemojte krenuti u defenzivu. Radije, pokušajte saznati što točno on smatra odbojnim pa ćete kroz razgovor možda doći do kompromisa. Prijeđite na razgovor o drugim stvarima i pokušajte se složiti oko nečega što bi vam oboma pasalo.

Cosmopolitan.hr

http://www.cosmopolitan.hr/clanci/ljubav-seks/kako-priznati-partneru-svoje-seksualne-fantazije

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.