Marihuana zaista omogućava ženama bolje orgazme

LIFESTYLE

Među ljubiteljima marihuane se priča da ova biljka može povećati seksualno uzbuđenje te dovesti do snažnijih orgazama, a sada postoje i naučne činjenice koje to potvrđuju.

Među ljubiteljima marihuane se priča da ova biljka može povećati seksualno uzbuđenje te dovesti do snažnijih orgazama, a sada postoje i naučne činjenice koje to potvrđuju.

Novo istraživanje u kojem je učestvovalo nekoliko stotina žena koje puše i ne puše marihuanu pokazalo je da upotreba marihuane prije seksa udvostručuje šanse za doživljavanje više zadovoljavajućeg orgazma.

Zašto marihuana poboljšava seksualno iskustvo još uvijek je misterija, no, u proteklim godinama su naučnici izdvojili nekoliko mogućih objašnjenja.

“Vjeruje se da dovodi do poboljšanja seksualne funkcije tako što smanjuje stres i napetost”, naveli su istraživači u članku objavljenom u magazinu Sexual Medicine.

“Marihuana može usporiti percepciju vremena i produžiti ugodan osjećaj. Također, može smanjiti seksualnu inhibiciju i povećati samopouzdanje te volju za eksperimentisanjem. Marihuana je poznata i po tome što povećava osjećaj za dodir, ali i čula mirisa, vida, ukusa i sluha”, navedeno je u članku.

Istraživanje je obavio tim s Univerzitetske medicinske škole u Saint Louisu te su analizirani odgovori 373 žene. Oko 47 posto žena je navelo da puši marihuanu, a 34 posto od te grupe marihuanu konzumira prije seksa.

Kako bi analizirali kako marihuana utječe na seksualno zadovoljstvo, naučnici su obavili israživanje koje se odnosi na brojne teme, uključujući seksualni nagon, lubrikaciju i prisustvo bola povezanog sa seksom. Ustanovljene su značajne razlike u seksualnom iskustvu između žena koje puše i koje ne puše marihuanu.

“Većina žena je prijavila povećanje seksualnog nagona, poboljšanje orgazma, smanjenje bola, ali ne i promjene lubrikacije”, istakli su istraživači.

Šanse za zadovoljavajući orgazam su dvostruko veće za žene koje puše marihuanu.

“Žene koje su konzumirale marihuanu prije seksa i one koje su je koristile češće imaju više nego dvostruko veće šanse za zadovoljavajući orgazam u odnosu na one koje ne puše marihuanu ili to čine povremeno. Naše istraživanje se slaže s ranijim istraživanjima o efektima marihuane na seksualno ponašanje kod žena”, zaključili su istraživači.

https://www.klix.ba/lifestyle/vezeiseks/marihuana-zaista-omogucava-zenama-bolje-orgazme/190316015


Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.