Evo zašto su mnoge pametne i privlačne žene još uvijek same

Životni stil

Sigurno ste u svojoj blizini nekada imale ili još uvijek imate ženu koja je, uprkos svim svojim kvalitetima, sama. Nogama stoji čvrsto na zemlji, pametna je, atraktivna, nije zahtjevna, društvena je, brižna… Njenim kvalitetima ne nazire se kraj, ali ona i dalje nije u vezi.

Vjerovatno ste razmišljale i o razlozima zbog kojih je tako pa ste se zapitale ima li ona ipak previsoko mišljenje o sebi, smatra li da je bolja od drugih. Ništa od toga ne mora biti razlog njenog “samovanja” – u svojoj blizini vjerovatno samo imate ženu koja teško pronalazi muškarca koji je vrijedan njene ljubavi i poštovanja.

Radi se o ženi koja se ne boji nužno slomljenog srca, neuspjeha, ponavljanja starih grešaka niti je zainteresovana samo za karijeru. Takvu ženu zapravo njene intelektualne sposobnosti i visoko samopouzdanje sprečavaju da bude u vezi samo da bi bila u vezi.

Pametna i atraktivna žena ne želi, naime, trošiti vrijeme i energiju na partnera koji je ne može ili, još bitnije, ne želi pratiti u bitnim aspektima života.

U nastavku pročitajte sedam razloga soliranja žena za koje ste se možda pitali –pa je li moguće da je ona još uvijek solo?

Imaju visoke standarde


Žene su i te kako svjesne toga koliko vrijede i ući će u vezu samo s muškarcem za kojeg misle da ih zaslužuje. Muškarac za kojeg se odluče mora imati sve one karakteristike koje ove žene traže u svom partneru, neće se zadovoljiti nečim polovičnim.

Ispunjene su svojim životom


Ove snažne žene muškarca ne trebaju kako bi se osjećale emocionalno ispunjenima. Već imaju porodicu i prijatelje, karijeru, ciljeve koje žele ostvariti i to je nešto s čim se njihov partner treba znati nositi.

Ne može im se tako lako “prodati priča”


Manipulatori, lažljivci, prevaranti i sve druge vrste “lažnih ljudi” ne dolaze u obzir kod ovih žena. Nikada neće dopustiti bilo kome da se igra s njihovim osjećanjima, laže im, vara ih… Ako im se nekad i zalomi nešto takvo, to će biti jednokratno i naučiće lekciju za cijeli život.

Ulažu puno energije kako bi se ostvarile u različitim sferama


Pametne, privlačne žene stalno rade na sebi. Cilj im je stalno se poboljšavati i na privatnom i na poslovnom planu. Ne čakaju da se stvari obave same od sebe, a osjećaju se dobro kada postanu uspješne u svemu što požele. Zbog toga teško pristaju, odnosno ne pristaju na vezu s partnerom koji je lijen i kojem manjka ambicija.

Kod njih više ne postoji san o udaji za princa na bijelom konju


Kod ove grupe žena nema maštanja o vjenčanju s princem na bijelom konju, koji će ih spasiti svakog zla. Neke stvari jednostavno ostanu vezane za djetinjstvo i u odraslim godinama ih prerastu. Žene su to koje vjeruju da ljubav nije bajka i da kvalitetan odnos zahtijeva mnogo više od zajedničkog vremena.

Nikad nisu druga opcija


Ovo su žene koje žele biti na prvom mjestu i ne pristaju na bilo šta manje. Imaju šesto čulo i ako osjete da im se nešto loše događa iza leđa, zaustaviće to i prije nego počne.

Mnogi muškarci se osjećaju ugroženima pored njih


Nikoga više ne čudi činjenica da postoje muškarci koji ne žele biti u vezi sa ženama koje su snažne, pametne i sposobne. Međutim, žene o kojima govori ovaj tekst svjesne su sebe, svojih potencijala, onoga što žele i mogu. Zato sebi nikada neće dopustiti da se ponašaju naivno ili glupo, samo kako bi zadovoljile svog partnera.

Izvor: Zadovoljna

Autor: minimagazin.info

Sviđa vam se članak? Onda pogledajte i ovo:

https://www.minimagazin.info/2018/11/22/evo-zasto-su-mnoge-pametne-i-privlacne-zene-jos-uvijek-same/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje