Najčešće greške zbog kojih se razočaramo u ljubav

LIFESTYLE

Čak i najracionalnijim djevojkama ove stvari su se bar jednom dogodile. Šta se desi kada nas ljubav natjera da svijet gledamo kroz ružičaste naočare?

Zaboravimo na prvi utisak
Stručnjaci za verbalnu i neverbalnu komunikaciju kažu kako je upravo trenutak upoznavanja s nekim onaj u kome najbolje možemo ‘osjetiti’ drugu osobu zato što prema njoj ne gajimo emotivnu povezanost. Ako prilikom upoznavanja primijetite neku osobinu ili postupak zbog kojeg se ne osjećate dobro nemojte to smetnuti s uma i zaboraviti u daljnjoj komunikaciji. Ne dozvolite da vam zaljubljenost izbriše te “loše” osobine ili postupke druge osobe.

Zaboravimo na sebe
Kada znate ko ste i volite samu sebe baš takvu kakva jeste, onda nećete u muškarcima tražiti potvrdu svoje vrijednosti. Nemojte zaboravljati svoje interese, želje i ciljeve kada ste u vezi, da biste npr. više vremena posvetili partneru. Uvijek nađite vremena da se posvetite sebi jer ćete tako biti bolja osoba, a na kraju dana zadovoljnija žena. Koliko god zvučalo “otrcano”, stvarno je tačno – koliko sebe cijenite, toliko će vas cijeniti i drugi.

Odlažemo “teška” pitanja za “pravi trenutak”
Na početku veze većina parova ne želi razgovarati o ozbiljnim temama poput budućnosti ili raspravljati o tome žele li jednog dana imati djecu ili stupiti u brak. Međutim, ako imate određene želje i ciljeve, a primijetite da vaš novi partner ne dijeli istu viziju budućeg života, preispitajte ‘teren’ bez straha. Stručnjaci kažu da ne bi trebalo da imamo zadrške kada su u pitanju takvi razgovori, bez obzira na to koliko je ‘svježa’ naša veza jer iskrenom komunikacijom jasno dajemo jedno drugome do znanja šta stvarno želimo.

Znamo da to nije to, a još smo tu
Skoro pa nema žene koja to nije doživjela. Znamo da naš partner zapravo nije muškarac sa kojim se vidimo dugoročno jer nam jednostavno ne odgovara, ali ipak ne prekidamo vezu. Ponekad zato što se ne želimo osjećati usamljeno ili jednostavno zato što smo puno vremena proveli s njim i ne znamo kako dalje. Ne trošite svoje, a ni njegovo vrijeme – u krajnjoj liniji ovo se može nazvati sebičnošću.

Izvor

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.