Obrazac koji čini sretnu vezu nemogućom

LIFESTYLE

Sa sigurnošću mogu reći da danas većina odnosa ne funkcionira. Možda nisu nikada. Ne znam.

Neki će reći kako nije prirodno provesti život s jednim partnerom. Možda. No znam da je prije, dok nam je životni vijek bio značajno kraći, to bilo dosta jednostavnije. No, što sada? Tu smo gdje jesmo. Idemo od toga učiniti najbolje moguće. Dakle, odlučili smo biti s jednim partnerom do kraja života, negdje smo to čak i potpisali, no nakon nekog vremena shvatimo da stvari ne idu kako smo negdje u sebi očekivali iako svi tupe kako ne treba imati očekivanja.

Evo jednog strašno važnog i čestog razloga za razočaranje

Dječaci dugo ostaju dječaci prije nego što se neki od njih prometnu u muškarce. A žene rano trebaju muškarce. Tada žene često ostanu razočarane dječakom od kojeg su očekivale da bude muškarac. Nakon toga je kasno da dječak postane muškarac, razočaranje i zamjeranje ostaje. Čak se u velikom broju slučajeva prenosi i na sljedeće veze i odnose. Sve dok se ne pojavi „the“ muškarac. A to na žalost nije tako čest slučaj.

Može li žena što učiniti da se to promijeni? Može biti strpljiva i pomoći svom dječaku da ovaj poželi postati muškarac. Mnoge na to nisu spremne iz razumljivih razloga. U ovom procesu velika je opasnost da žena preuzme ulogu majke. Taj odnos je tada uglavnom osuđen na propast i to propast punu zamjeranja i razočaranja s obje strane.

Drugo i možda važnije pitanje je treba li žena pomoći svom dječaku da postane muškarac. Tu nisam pronašao pozitivan odgovor. Na kraju, to nije ženina uloga. Žena ako je privučena dječakom zapravo ni sama ne razumije što je muškarac niti zna što od muškarca treba i želi. Ona iako nije djevojčica, najčešće vođena pogrešnim modelom (ocem) bira nekoga sličnog te ostaje zarobljena u odnosu s vječnim dječacima. Postaje neispunjena majka svome dječaku. Nisam sreo ženu koja zna što želi od muškarca, a da je pristala na vezu s dječakom. Dakle, dobro je biti svjesnom što želiš prije nego kreneš u vezu.

Može li sam dječak učiniti nešto da postane muškarac? Naravno. I morao bi. Može i treba se prestati igrati i početi biti muškarac. Jednostavno je l’ da? Neću ovdje duboko ulaziti u to kako postati muškarcem iako mogu reći da se najvećim dijelom radi o razumijevanju vlastite uloge te preuzimanju te uloge i odgovornosti.

Vještina bivanja muškarcem se može naučiti, no najlakše i najprirodnije se prenosi s jednog muškarca na drugog. Dakle, s oca na sina. I tu nastaje problem što djecu prave dječaci koji ni sami nisu svladali tu vještinu.

Tko najviše može pomoći dječaku da postane muškarac?

Naravno, otac. Dakle, očevi koji ovo čitate, ako niste zbog sebe, ako niste zbog svoje partnerice do sada poželjeli postati muškarac, evo sjajne prilike da to učinite zbog svog dječaka. Postanite muškarcem, to zaista može svatko. Sve je u želji i posvećenosti. Tada time „zarazite“ svog nasljednika i time ćete možda indirektno usrećiti više žena nego što ste to učinili direktno.

Na kraju, ima li ovome lijeka ako ste već u vezi s dječakom?

Ima. Nemojte odmah odustati. U svom radu vrlo veliki postotak uspjeha imam u ovakvim slučajevima. No, ponekad se na kraju veze i raspadnu. Pokaže se kasnije na obostrano zadovoljstvo.

Želite li još više saznati o ovoj zanimljivoj temi, budite me slobodni kontaktirati.

Autor: Miroslav Skender
Trener osobnog razvoja   

[email protected]

Foto: Vera Arsic, Pexels

Obrazac koji čini sretnu vezu nemogućom


Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.