Hrani psa, da te ujede: 3 primjera kako pretjerana ženska pažnja kvari muškarca – A on to koristi

LIFESTYLE
Ravnoteža u ljubavnom odnosu je iznimno važna. Pretjerena pažnja, može da dovede do razmaženosti, a onda jedna strana počne dosta toga da podrazumijeva. 

Danas ćemo više pažnje posvetiti muškarcima, i kako se oni to mogu promjeniti, usljed pretjerane pažnje koju dobiju od strane žena. Prvi primjer se odnosi na ženu koja želi pokazati kako uopšte nije ljubomorna. Ona je ta, koja svom muškarcu potpuno vjeruje i ništa je ne može poremetiti.
Šta god on rekao ili uradio, njena reakcija ne slijedi. Druga žena mu je prišla, direktno flertovala, uputila kompilment itd. Ona se odlučuje na šutnju, i ne kometariše date situacije. U ovakvom situaciji muškarac može da stvara krivu sliku.
Pretjerana ljubomora nije poželjna, ali ponekad istu bi trebalo da pokažete. Sa vašim partnerom je potrebno jasno da razgovarate i kažete šta tolerišete, a šta ne. Šta je za vas u redu, a šta nije i slično.
Ako se tako ne postavite, muškarac će shvatiti da može da raditi šta želi, i da ćete vi sve tolerisati zbog sline ljubavi. Drugi primjer jeste prihvatanje nekoga aposlutno onakvog kakav i jeste. I to je u redu. Međutim, ponekad se stvari trebaju postaviti na svoje mjesto.
Žena je spremna da opravdava ponašanje muškarca koji sjedi kući, ne želi ništa da radi, samo zahtjeva nešto i slično. Na taj način žena ne čini uslugu ni sebi, a ni muškarcu. Iz silne ljubavi opravdava njegova nepoželjna ponašanja, a takođe ni on sebi ne donosi dobro, takvim ponašnjem.
Prema tome i u ovom slučaju granice se trebaju jasno postaviti. Treći primjer je takođe čest, a on je sljedeći. Žena je spremna dosta toga da preuzme na svoja leđa, i oslobodi muškarca obaveza, koje bi trebale njemu da pripadaju. Pa tako pored svih svojih obaveza, ona obavlja i njegove.
Djecu, kuću, porodicu i sve ostalo stavlja na svoja leđa, dok iz silne ljubavi prema partneru njega istih oslobađa. Tako radi na štetu prije svega sebi, zatim i svojoj porodici. Uloga žene, majke, ali i supruga i oca jasno mora da se zna. Kako u njihovim partnerskim očima, tako i u dječijim.
Nema potrebe da supruga žena lišava svega. Granice se trebaju znati i poštovati, ma koliko god nekoga voljeli. Ponekad koliko god dobro željeli, trebate znati da činite baš suprotno, pa tako i u ova tri slučaja, ali i brojna druga. Zapitajte se ponekad da li druga strana to cijeni u dovoljnoj mjeri, ili se samo dobro oslonila na vas i koristi vašu dobru volju i ljubav. I tu je granica tanka.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin – www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pročitaj ostatak

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.