Ponekad su žene same krive što ih muškarac vara: 4 tipa žena koje će ćešće doživjeti nevjeru

LIFESTYLE
Prevara u vezi, postaje sve češći problem i sa njim se većinom susreću žene. Pojedine žene zbog loših iskustava, čak biraju da ostanu same. 

 
Žene znaju u dobroj mjeri i same da budu odgovorne zbog toga što privlače negativne partnere i što imaju ista iskustva. Potrebno je da žena zna, da su muškarci takođe veoma mudri, i da na samom početku znaju da procjene kako sa ženom mogu da se postave.
Smatra se da će žene ovog tipa češće naići na navjeru od strane muškarca: 1. Ako je nesigurna: Žena koja nema povjerenja sama u sebe i koja je nesigurna u svoje osobine, fizički izgled, i sve ono dobro što posjeduje, na takav način će je gledati i muškarac.
Kada osjeti nesigurnost od svoje partnerke, on će to jasno iskoristiti, ako želi. Biće uvjeren da će mu ona sve oprostiti i da može da radi šta želi, pa samim tim i da je prevari. Prema tome, žena u ovom slučaju je sama kriva, jer ne treba sebe da zapostavlja i jasno treba da zna koliko vrijedi.
2. Nema svoja intresovanja i sav njen fokus je na porodici: Kako bi jedan odnos bio skladan potrebno je da svako od partnera ima vrijeme za sebe. Kada žena sve svoje vrijeme i fokus usmjeri samo na kuću, djecu i kućne poslove, vremenom će muškarac početi gubiti interes za nju.
Žena se sve manje posvjećuje sebi, svome izgledu, komunikacija sa njom postaje sve površnija i vezana je za kuću, obaveze, posao, školu itd. Muškarac je tada sklon da pronađe drugu partnerku, i da pobjegne od svakodnevnice koje ima u kući. Shodno tome, žena treba da se posveti sebi, nađe vrijeme za uživanje, radi na svome fizičkom izgledu i bude zadovoljna.
To će njen muškarac svakako primjetiti.  3. Hladne žene: Kada se žena ponaša hladno i arogantno to svakako zna da muškarca odbija. Usljed takvog ponašanja on traži avanture i upušta se u iste. Stvara utisak kako se njegova izabranica distancirala od njega, i svoje postupke opravdava.
Bitno je da žena bude topla, spremna za razgovor, podršku, intimnost kako bi odnos dobro funkcionisao. Kao i obrnuto. 4. Žene koje ne cijene svog partnera: Postoje žene koje sve uzimaju zdravo za gotovo, i skoro nikad ne kažu “Hvala”.
Ne shvataju da partner nije dužan sve da radi za njih. Partneri trebaju uzajamno da budu tu jedno uz drugo. Ako žena olako sve shvata, muškarac će vrlo lako posvetiti svoju pažnju drugoj ženi koja će znati to sve da cijeni.
Kako se ne bi suočile sa nevjerom u vezi ili braku, pogledajte da nije do vas, i da li vi negdje griješite. Ova četiri navođanja, znaju da budu jako česti razlozi zašto se muškarci odlučuju na čin nevjerstva.
Znajte cijeniti sebe, imaje samopoštovanje, neka vaš fokus ne bude samo porodica i cijenite ako pored sebe imate posvećenog muškarca. Ako se zajednički trudite, međusobno komunicirate, razgovarate o vašim potrebama, odvajate vrijeme za intimnost, pažnju, emocije, vjerovatno se nećete suočiti sa nevjerstvom i lošim iskustvima.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin – www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Preporučeni sajt

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.