Inteligentne žene ovo nikada ne rade u vezi!

Životni stil

Kako bi ljubavna veza opstala potrebno je mnogo truda, tolerancije i mudrosti. Evo šta zrele žene nikada ne rade u vezama.

One ne analiziraju svaku sitnicu


Mentalno snažne žene ne analiziraju značenje iza svake riječi ili postupka druge osobe. Trošiti energiju na takve stvari nema smisla, jer većina riječi nema nikakvo skriveno značenje.

Ne očekuju od partnera da ih upotpuni


Zrele žene prvo same sebe upotpune, a tek onda traže nekoga ko će im uljepšati život. Vrlo je važno da žena može i zna uživati u vlastitom društvu odnosno da ne očekuje od partnera da je ispuni i da joj da smisao već da ga sama u sebi pronađe.

Ne spominju prošlost


Ne vraćajte se u svakoj svađi u godinama unazad. Izbjegavajte nepotrebno spominjanje i uvlačenje prošlosti u svađu koja nema veze s tim.

Ne traže uzore u tuđim vezama


Zrele žene u potpunosti su posvećene sebi i svom partneru. Kopiranje ili fokusiranje na tuđe veze i odnose nema smisla, jer je svaka veza drugačija, čega su one i te kako svjesne.

Ne omalovažavaju partnera


Stalno prigovaranje partneru zbog nečeg vezanog za njegovu ličnost odraz je vlastite nezrelosti. Ako ga niste u stanju prihvatiti kao osobu sa svim njegovim vrlinama i manama, zašto uopšte ostajete s njim?

A ovo je stvar koju uvijek rade:

One komuniciraju


Mentalno snažne žene komuniciraju s partnerom bez obzira na to jesu li odnosi dobri ili loši. One ne izbjegavaju razgovore koji se trebaju obaviti već na njih gledaju kao na prilike da poboljšaju vezu.

Izvor: Cosmopolitan

Autor: minimagazin.info

Sviđa vam se članak? Onda pogledajte i ovo:

https://www.minimagazin.info/2019/02/07/inteligentne-zene-ovo-nikada-ne-rade-u-vezi/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje