5 poteza koji će vam pomoći da oduševite partnera i učinite vašu vezu zanimljivom

Životni stil

Kada je nova veza u pitanju valja biti oprezan

Nakon toliko loših i propalih dejtova, čudnih muvanja i grubog ispaljivanja konačno ste upoznali nekoga ko ima potencijal za vezu i želite da se stvari sa potencijalnim partnerom odvijaju polako.

Moguće je da idete polako i da stvari budu zanimljive jer vam to daje priliku da bolje upoznate potencijalnog partnera i uočite kakav je i koje zajedničke interese imate. Ovde je jako važno da sa osobom sa kojom ste komunicirate o tome šta je za nju sporo jer svako od nas ima svoju definiciju toga.

Psiholog Teri Orbuč ističe da je za nekoga to čekanje da postanete pravi par, dok je za nekoga to samo do momenta kada imate prvi put seks. Kako ne biste postali žrtva zabune i bili povređeni važno je da na pameti imate neke stvari.

Probajte neke nove stvari zajedno

Kada idete polako imate svo vreme ovog sveta da uživate u zabavljanju. Zabavno je istraživati nove stvari, a isprobavanje može da vas veoma zbliži. Vaš mozak reaguje na nove stvari kao na iznenađenja i čini da se osećate veoma uzbuđeno.

Podelite nešto što volite sa vašim novim partnerom

Otkrivanje kompatibilnosti je veoma važno pa vam terapeut predlaže da delite vaše interese sa osobom sa kojom izlazite. To će vam pomoći da se osećate komfornije dok pomažete partneru da vas malo bolje upozna.

Pitajte ova pitanja

Kako biste upoznali malo bolje vašeg partnera nije dovoljno da ga pitate kako je proveo dan i kako mu je bilo na poslu. Kako biste znali kako osoba sa kojom ste razmišlja na duge staze postavite mu pitanja koja se tiču budućnost8i.

Pronađite kreativne načine da ostanete u kontaktu

Trudite se da vam svaki dejt bude zanimljiviji od prethodnog. Foto: Profimedia/Designpics
Čak i kada namerno ulažete vreme i energiju u zabavljanje sa nekim ipak ćete biti zauzeti oko posla, porodice, prijatelja,… Kako biste ostali u kontaktu i stvari učinili zanimljivim koristite tehnologiju. Šaljite jedno drugom zabavne, romantične poruke tokom dana, ako i gifove i šale kojima ćet ese zajedno smejati.

Nemojte da koristite dopisivanje kao pomagalo

Dopisivanje je veoma zgodno, ali nije najbolji način da nekoga upoznate. Držite dopisivanje na minimumu i potrudite se da dogovarate datume kako biste provodili što više vremena zajedno. Psiholog savetuje da razgovarate telefonom i koristite video pozive kako biste produbili konekciju. Više ćete uživati u društvu druge osobe nego li da analizirate šta je pisac u poruci hteo da kaže.

Izvor: telegraf.rs

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje