Ovih 5 znakova potvrđuju da ste u pravoj vezi

Životni stil

Veze su varljive stvari. Ponekad su teške za navigavanje. Ponekad se desi da u jednoj budete tako dugo da ne shvatate da nešto nije u redu. Ponekad zaboravite kako sreća izgleda ili imate osjećaj kako ne možete bolje.

Ali, kada ste u pravoj vezi, sve je drugačije. Sunce sija sjajnije, vaš osmijeh je veći, a čak i obavljanje svakodnevnih obaveza postaje ugodnije. Sljedeći znakovi pokazuju da je u pitanju prava stvar.

Provodite vrijeme zajedno radeći stvari koje oboje volite


Divno je kada on radi ono što voli. Divno je kada ona radi ono što voli. Ali, još je bolje kada pronađete stvari koje oboje volite raditi. Ponekad je potrebno dosta vremena da bi se te stvari i otkrile, ali vremenom, one same isplivaju na površinu.

Provodite vrijeme odvojeno radeći stvari u kojima uživate


Kada ste u pravoj vezi, partner razumije da postoje stvari koje želite da radite sami. Svima nam je potrebno da istinski uživamo u stvarima koje volimo, a prava veza je ona u kojoj partneri to razumiju i cijene jedno kod drugoga.

Svađate se produktivno


Kada ste u pravoj vezi, kada dođe do nesuglasica i svađa, tada nije bitno ko će “pobijediti”. Čak nije bitno ni da li ćete nešto dokazati (mada cijela situacija ponekad može dobiti takav zaokret). Produktivna svađa je razumijevanje druge osobe, pronalaženje zajedničkog temelja, stvaranje kompromisa i međusobno poštovanje tokom samog procesa. Ako svađu završite tako da imate osjećaj da ste “pobijedili”, onda to radite pogrešno.

Imate svako svoje prijatelje, ali i zajedničke


Kada ste u pravoj vezi, možete pronaći ravnotežu između svog društvenog kruga, vašeg partnera i zajedničkog kruga ljudi s kojima se družite. Nedostatak bilo kojeg od ova tri elementa može da bude znak za zabrinutost.

Održavate sopstveni identitet


Drago vam je što ste ono što jeste. I vašem partneru je drago zbog toga. Cijenite jedno drugo zbog održavanja sopstvenih identiteta. U pravoj vezi, oba partnera podjednako unapređuju i razvijaju svoje “ja”.

Autor: minimagazin.info

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje