Pet znakova da u vašoj vezi više nema ljubavi

LIFESTYLE

Potpuno je normalno da svaka veza kad-tad uđe u krizno razdoblje i da je potrebno uložiti nešto više truda kako bi se ljubav i međusobni odnosi vratili na zdrav nivo, na kojem se osjećate srećno i zadovoljno. Međutim, ako primijetite da se ponavljaju neki od sljedećih znakova, vrlo vjerovatno je tom ljubavnom odnosu došao kraj.

Osjećate udaljenost između vas


Posao, prijatelji, obaveze… Sve je na neki način uspjelo stati između vašeg partnera i vas. Osjećate jaz kojeg prije nije bilo, ali vam to ne smeta toliko da biste intenzivno radili na tome. Seksualni život je rijedak ili nepostojeći, a samo u prolazu ponekad uhvatite letimični poljubac.

Međusobna komunikacija znatno se pogoršala


Uglavnom ne razgovarate, a ako razgovarate, onda se svađate. Nakon nekog vremena vam se više neće dati ni svađati, jer vam sve postaje nebitno.

Veza vam nije prioritet


Prije ćete otići na proslavu rođendana nekog daljeg rođaka ili kolege s posla nego na sastanak s partnerom. Sve događaje stavljate ispred vaših zajedničkih druženja i osjećate nervozu ili prisilu kada nemate izgovor za izbjegavanje sastanka.

Vaš partner ne uzvraća trud


Iako ste vi možda odlučili koliko-toliko poraditi na vezi, osjećate da partneru jednostavno nije stalo i da ga samo umaraju vaši pokušaji razgovora ili predlaganje nekih zajedničkih aktivnosti.

Vama nije stalo


Kada osjetite da se više ne želite ni svađati, a kamoli razgovarati i sami ćete shvatiti da je toj vezi došao kraj. Emocije poput ljutnje pokazatelj su da vam je barem malo stalo, ali apatija pokazuje da vam je postalo svejedno i da vam život ne bi bio drugačiji bez partnera.

Izvor: Index Rouge

Autor: minimagazin.info

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.