Kako napraviti super proteinski hljeb

Životni stil

OVAJ HLJEB OD SLANUTKA, BILJNIH PROTEINA, HELJDINOG BRAŠNA I CHIJE JE: Vegan, bez glutena, bogat proteinima, bogat vlaknima, prijatelj planete i zdravlja.

SASTOJCI:

1 – Baza za tijesto – namočeni i oprani slanutak i integralno heljdino brašno. 2 – Biljni proteini u prahu – konoplja, soja, spirulina i grašak. 3 – Chia sjemenke. 4 – Soda bikarbona, sol, kumin i destilovana voda.

Pojašnjenje:

Kao temelj za tijesto može se koristiti svako integralno zrnevlje i integralnog brašna. Ako možemo, ili želimo koristiti samo jednu vrstu proteinskog praha, onda preporučujemo da koristite konopljini protein jer je, prema naučnim istraživanjima, protein konoplje najkompletniji i najlakše probavljiv protein od svih biljnih i životinjskih proteina.

Chia spade u super hranu, vrlo je zdrava i ona također veže tijesto kako se ne bi rasipalo prilikom oblikovanja i pečenja. Ako nemate ili ne želite koristiti destiliranu vodu, koristite vodu koju želite.Količina sode bikarbone, soli i kumina vaš je izbor. Koristili smo u ovom receptu – pola kašičice sode bikarbone, pola kašičice morske soli i cijelu kašiku kumina. Recept se nastavlja ispod slike….

Želite li pogledai video za pripremu ovog Proteinskog hljeba više ste nego dobrodošli da to uradite.

Kupite proteine!

UPUTE ZA PRIPREMU:

Namočite slanutak u vodi preko noći ili najmanje 8 sati. Procijedite vodu i isperite zrnevlje. Prebacite slanutak u blender. Dodajte pola kašičice sode bikarbone, pola kašičice morske soli i jednu kašičicu kumina. Dodajte vodu u blender i uključite ga. U smjesu dodajte malo vode kako biste olakšali miksanje.

Kad se smjesa izmiješa, prebacite je u drugu posudu i počnite dodavati biljne proteine u prahu. U ovaj recept smo dodali proteine u prahu – spiruline, graška, konoplje i soje. Dodajte oko jedne kašike chia sjemenki. Sve dobro promiješajte.

Nastavite dodavati integralno heljdino brašno dok ne dobijete tijesto željene gustine. Višak tijesta pohranite u fižider ili zamrzivač. Kada je tijesto spremno, pecite ga bez ulja u tavi dkoja ne lijepi ili koristeći papir za pečenje. Naravno, tijesto se može peći onako kako želite.

Pokrijte tavu da sačuva vlagu da bi nakon pečenja tijesto ostalo mekano. Temperatura pečenja je viša. Naša pećnica ima 6 nivoa regulacije temperature za svaku ploču. Ovo pecivo se peče na četvrtom nivou. Nakon što je hljeb gotov, možete ga pojesti ili pravilno pohraniti za kasniju upotrebu.

Svi sastojci koji se koriste u ovom receptu smatraju se super hranom koja sadrži masu proteina, minerala, vitamina, antioksidanata, zdravih ulja, vlakna itd. Od danas hljeb više ne morate kupovati. Sada možete napraviti svoj vlastiti super kvalitetan proteinski hljeb koji se ne može kupiti u pekarama.

PROTEINI KOJE MI KORISTIMO SU, PO MNOGIM POKAZATELJIMA NAJBOLJI NA MARKETU. VI SE NE MORATE ZAMARATI ISTRAŽUJUĆI KOJE DA KUPITE. MI I OSTALI, KOJI VEĆ DUŽE VRIJEME KONZUMIRAMO OVE PROTEINE, SMO TO VEĆ URADILI. KORISTEĆI LINKOVE ISPOD KUPUJTETE NAJBOLJE PROTEINE I UJEDNO, BEZ IKAKVIH DODATNIH TROŠKOVA, PODRŽAVATE OVU STRANICU I SVOJE ET GLOBALNE PRIJATELJE. HVALA VAM NA PODRŠCI.

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje