Koje su to teme koje trebaš izbjegavati na prvom upoznavanju s njegovim roditeljima

Životni stil

Postoje neke teme koje ne bi trebala započinjati kada se po prvi put susretneš s roditeljima svog dečka.

U ranoj fazi romantične veze, upoznavanje partnerovih roditelja moglo bi zaljuljati odnos. Ostaviti dobar dojam i sagraditi temelje za vaš odnos može se lako srušiti kako kod njegovih/tvojih roditelja tako i u vašoj vezi.

Kad dođe vrijeme za veliki Dan, izbjegavaj razgovore o sljedećim temama kako bi se smanjila šanse za stavljanjem lošeg dojma:
Bivše veze

Spominjanje bivših partnera, novom je opasno, posebno kada je u razgovoru s njegovim ili njezinom obitelji, to može dovesti do otvorenog samoubojstva. Većina roditelja želi razmišljati o svojem sinu ili kćeri kao jedinstveno blago, spremni da zavole njegovog/njenog pouzdanog životnog partnera. Ako te roditelji pitaju o prošlim vezama, budi iskrena – ali zadrži većinu detalja. Možeš koristiti rečenice kao što su” Imali smo neke dobre poveznice zajedno, ali u konačnici se nismo baš našli.” Time se izbjegava uspoređivanje bivšeg sa sadašnjim partnerom, dok i trenutno utječe na tvoje i njihovo emocionalno zdravlje.

Politici

Neslaganje s roditeljima tvog partnera čak i oko manjeg političkog pitanja može se razviti u veći argument, a može čak i na kraju dovesti u pitanje tvoje vrijednosti i karakter. Ako se počne raspravljati o bilo kakvom političkom pitanju koji ima potencijal da uzrokuje trenje, odgovori nejasno i pokušaj preusmjeriti razgovor na temu za  koju si mnogo sigurnija da ćete naći zajednički jezik. Ograniči se na “političke” teme kao ” važnosti glasovanja ” to su stvari oko kojih samo najluđi od luđaka mogu raspravljati i to na prvom upoznavanju.

Duboke akademski teme

Ako imaš strast za fiziku, povijest, ekonomiju, ili neke druge akademske teme, i u tom trenutku smatraš da je dobra tema za potaknuti, slobodno. Međutim, preduboko ronjenje u takve složene predmete tijekom prvog susreta, ne samo da će možda zbuniti obitelj, nego ćeš vrlo vjerojatno izgledati arogantno. Ako te pitaju konkretna pitanja, ograniči objašnjenja s jednostavnim odgovorima, ako i nisu stručnjaci ipak mogu razumjeti, uživati i analizirati.
Omiljena hrana

Vjerovala ili ne, tema naizgled bezazlena kao nečija “omiljena hrana” može biti prava eksplozija kada razgovaraš s partnerovim roditeljima. Ako su te ovi dragi ljudi pozvali kod sebe na večeru ili su odabrali restoran u kojem ćete se prvi put susresti, ne kritizirajte hranu u bilo kojem obliku, jer može biti vrlo uvredljivo za roditelje. Pričaj pozitivno o serviranoj hrani. Ako te pitaju koju hranu ti voliš jesti, reci im neki strani recept.

Poznati i njihovi životi

Moderno doba nam je dalo pristupa da znamo o svakoj poznatoj osobi sve. Od glumaca, sportaša, političara, voditelja i njihovih skandala. Ova tema je za pričanje s društvom, nikako s roditeljima svog partnera. Ostavit ćeš dojam kako te zanimaju tuđi životi i kako nemaš drugog pametnijeg posla nego zavirivati u tuđe živote.

Vjera

Nema razloga lagati ili skrivati svoju vjersku pripadnost, ali rasprave oko  vjerskih razlika, često mogu biti pogrešna tema. Nemoj pridavati preveliku pažnju ako se tvoja vjera razlikuje od vjere njegovih roditelja. Ako se kod njih za vrijeme obreda moli, poštuj to. Bilo bi dobro indirektno pitati partnera o vjeri i prije prvog upoznavanja s roditeljima. Ako se razlikuje od tvoje, bilo bi dobro informirati se i naučiti o ponešto njihovoj vjeri i običajima Sva svjetla će biti na tebi, a roditelji će te vrlo cijeniti. Ako je moguće izbjegavaj ovu temu na prvom upoznavanju.

 

http://zdravaisretna.hr/2017/04/28/koje-su-to-teme-koje-trebas-izbjegavati-na-prvom-upoznavanju-s-njegovim-roditeljima/


Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje