Isceljujuća ljubav

LJUBIĆI

Meko sivilo probijalo se kroz zbijene visoke borove. Noć je uzmicala, gubeći vlast nad brežuljcima. Amanda je ležala s rukama pod glavom, zamišljeno zagledana kroz prozor. Njene oči održavale su mučninu s kojom je dočekivala svaki novi dan.
Nesanica je postala njen redovni pratilac.
Kao i obično, pokušaj da neželjeno bdenje prekrati knjigom toga jutra imao je samo trenutno dejstvo. Misli su se nezadrživo vraćale na bolne uspomene. Četiri protekla meseca ipak su učinila svoje. Očajanje je slabilo, ostavljajući za sobom prazninu. I baš ta tupa emocionalna jalovost rastuživala je Amandu.
Možda će dolazak na stričevo imanje u Severnoj Karolini povratiti bar delić topline i entuzijazma. Možda, ali još nije bila sigurna. Boravila je tu tek nedelju dana. Teško je predvideti koliko će dva meseca uticati na oporavak njenog slomljenog duha.
Za sada, smatrala je ispravnom svoju odluku da privremeno napusti posao u vašingtonskoj bolnici. Jedino u samoći, odvojena od svega što je svakodnevno okružavalo, mogla je da preispita i sredi svoja osećanja i da pokuša da svome životu odredi novi pravac. Tako je preduzela sve neophodne mere i krenula, uveravana da će je čekati mesto glavne sestre u koronarnoj jedinici.
Obukla je izbledele farmerke i majicu, provukla prste kroz guste kovrdže što su uokviravale njeno srcasto lice i bosim nogama otapkala do kuhinje.
Bilo je vreme za jutarnje hranjenje konja. U toku nekoliko narednih dana, dok stric boravi u Virdžiniji, njoj je povereno da brine oko osam čistokrvnih konja, najlepših od svih koje je do tada imala prilike da vidi.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.