Plakat ćemo od sreće

LJUBIĆI

Bilo joj je užasno teško što mora čak i na ovaj način reagirati, poniziti se i molite te guske da prestanu pričati o njoj i njezinom braku. Da se barem suzdrže i da tako nešto ne govore pred djecom jer ako tako nastave, a to će joj reći, morat će potražiti i zaštitu na drugom mjestu. Nije bila sklona stvaranju skandala, ali kad je u pitanju njezino dijete, neće ni ona birati sredstva.
Maria ju je dočekala suzdržano. Čini se da je već po njezinom izrazu lica shvatila da je nešto ozbiljno zbog čega je došla. Možda je postala i svjesna razlogu dolaska. No nije željela ni ona skakati pred rudo. Dapače. Da bi nekako prikrila svoje raspoloženje, pokušala je biti čak i ljubazna: – Zanima me što te dobro nosi k meni? I tako sam mislila u subotu skočiti do tebe. Znam da sam to već trebala učiniti, ali ti odaješ dojam da ti nikakva pomoć ne treba.
Dakako, da me to ne opravdava. No baš sam se razbrbljala. Izvoli, uđi, popit ćemo čaj. A i ispekla sam kolače. Sutra imam goste. Dolaze mi muževi poslovni partneri na večeru. Znaš, mi u zadnje vrijeme proširujemo druženja. Mora se u današnje vrijeme svašta činiti kako bismo zadržali standard na koji smo već naviknuli. – Hvala ti, ali samo sam za čaj. Namjerno nije reagirala na drugi dio Marijine rečenice. Mislila je da mora preći na stvar bez odugovlačenja. Sad je, po prvim njezinim reakcijama bila sigurna da zna razlog njezinog posjeta. – Maria, došla sam ti reći da prestaneš razgovarati o meni i mom braku, pogotovo pred Harryjem. Nije mi to ugodno, nije to ni moj stil ponašanja, ali znaš da ću sve učiniti da to spriječim jer u pitanju je mentalno zdravlje moga sina. Imala sam to što jesam, kasno sam to spoznala, ali da i nisam, ne znam kako bih reagirala. Brak nije lako raskidati čak ni kad se desi to što se desilo meni. Ja ništa ne znam o tvom braku, a priče koje znam čuti, slučajno, zanemarim jer držim da se mene ne tiču. Ali kad bih se u nešto i sama uvjerila, nešto što ti ne bi išlo u prilog, ne bi mi palo ni na kraj pameti da to komentiram pred Danom. Maria, čak ako je i sve istina što se sad priča o mom mužu, postoji i ona stara kršćanska – o mrtvima sve najbolje. Molim te nemoj me prisiljavati da o svemu upoznam ravnatelja škole pa i socijalnu službu. A, vjerujem mi da ću sve učiniti da zaštitom svoje dijete. Dan je smisao moga života i branit ću ga sve dok budem mogla disati. Nastavak na strani 2

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.