Da sam ranije znao…

Free ljubići

Odlomak:

Keri je poželela da ode kod svojih roditelja, ali je znala da to ne bi valjalo. Verovatno bi došla u sukob sa njima, a ne bi uspela da im objasni zbog čega im odmah nije rekla pravu istinu o razlogu svoga razvoda. Nije bila sigurna da će joj to oni oprostiti. Njihovi nazori su bili veoma patrijarhalni i Keri je tako vaspitavana. Otac je bio tridesetogodišnji udovac kada se njena mati udala za njega. Viki je već imala tri godine. Posle godinu dana se rodila Keri. Njeni roditelji su živeli složno. Bila je to prava porodična idila.
Viki je otišla od kuće i postala model. U kratkom vremenskom roku je postigla veoma uspešnu karijeru. Kada je imala dvadeset i dve godine bila je veoma popularna i dobro plaćena. Imala je iznajmljen stan u jednom od najotmenijih delova Londona, Grosvenor. Toga leta je i Keri završila školu. Viki joj je ponudila da stanuje u njenom apartmanu dok ona bude u inostranstvu.
Roditelji se nisu složili da Keri živi sama u Londonu. Ali, Keri ih nije poslušala. Uspela je čak da nade sebi i neki privremeni posao u nekoj agenciji blizu Vikinog stana.
“Obrati pažnju na momka koji stanuje na zadnjem spratu. Neodoljiv je! Žao mi je što ja nikada nemam dovoljno vremena da skrenem njegovu pažnju na sebe”- Viki se glasno smejala, dok joj je to govorila. “Samo, vodi računa! On je veoma zastarelih nazora. Jednom prilikom sam ga pozvala na sedeljku, a on mije nagovestio da to nisam nikako smela uraditi. Moraš paziti da ne budeš bučna, jer on ni to ne trpi, a kao vlasnik zgrade, na žalost, ima pravo na to.”
Prvog dana kada se Keri uselila, ona i Aleks su se sudarili ispred lifta i on je skoro pao. Pomagala mu je da skupi papire koji su mu ispali iz torbe i pri tom se sve vreme raspitivala o tamo zbog čega toliko posla nosi kući. Aleks joj se zahvalno nasmešio, ali je njegov osmeh ipak bio nekako hladan, a izraz lica rezervisan.
Međutim, to ni malo nije obeshrabrilo Keri. Odmah joj se dopao, naročito njegova crna kosa i svetlosmeđe oči, koje su se presijavale kao da su bile zlatne. “Baš mi se dopada ova vaša studija portreta!” oduševila se Keri i vratila se u lift.

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje