Učini me svojom

LJUBIĆI

Kako je samo volela tu devojćicu, iako je nikada nije viđela uživo, iako je nikada nije dodimula, iako ona i nije znala za njeno postojanje. Volela je svoju sestričinu svom snagom, želela joj je da bude srećna, da joj detinjstvo bude ispunjeno radošću i da jednoga dana, kada odraste, ne ose ti nikakve posledice majčine izdaje.
Gorela je od nestrpljenja da je vidi, po prvi put u životu, a onda je privije na grudi i tim zagrljajem joj ponudi toplinu, koju ona nije mogla da dobije od svoje majke. I pored toga što je žudela da što pre vidi svoju sestričinu, sumnjala je u srečan ishod tog susreta, s obzirom da će biti nadgledan od strane Rosa Bredoka.
Pomerila je sa fotografije jagodicu palca i otkrila strogo lice svog dojučerašnjeg zeta. Kao i svaki put, osetila je čudan, intenzivan naboj u telu, a onda je, po nekom automatizmu stvari, i sahranila taj osećaj u sebi. Koliko puta je trebalo da pogleda lice Rosa Bredoka na fotografiji, pa da ono ne izazove u njenom telu pravu pometnju, zapitala se, zureći kroz prozor? Koliko puta je trebalo da pomisli na njega, pa da ne oseti uznemirujuće strujanje, koje je prosto mamilo ka njemu? Koliko puta je trebalo sebe da opomene daje to bivši muž njene sestre?
Gospođice Fleming, vežite svoj pojas – kao iz daljine, začula je melodičan glas mlade stjuardese, koja je brižno dotakla njeno rame.
Slećemo za nekoliko minuta.
Odsutno je klimnula glavom i vezala pojas. Potom je spakovala pismo i fotografiju u džep svojih kožnih pantalona i pažljivije se zagledala kroz prozor. Australija. Nakon 14 godina, vraćala se u tu zemlju, iz koje je bila proterana. Iako je posedovala englesko državljanstvo, oduvek se smatrala Australijankom. Sada, kada je i Barbi bila tu, ništa je više nije vezivalo za Englesku. Ništa, sem sumornih sećanja na dom za napuštenu decu, u koji je nju i njenu mlađu sestru ostavila Melisa Fleming, nakon čega je nestala bez traga.

UČINI ME SVOJOM – Liberti Garže

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.