Vojvoda od poroka

Vikend ljubići

Longlands, Northamptonshire Rujan 1826.
Prezime vojvode od Ainswooda bilo je Mallory. Stručnjaci za genealogiju složili su se da je obitelj potekla iz Normandije i bila jedna od nekoliko njih što su se pod tim prezimenom preselile u Englesku u dvanaestom stoljeću. Prema etimologičarima to je prezime značilo nesretan ili kukavan. Ali u obiteljskoj povijesti vojvode od Ainswooda to prezime je značilo Nevolju, s velikim slovom “N”.
Neki su vojvodini predci dugo živjeli, a neki su kratko živjeli, ali svi su teško živjeli jer im je takva bila narav. Bili su problematični, rođeni na takav način, zbog toga ozloglašeni.
Ali vremena su se mijenjala i obitelj se napokon počela mijenjati i smirivati s vremenima. Četvrti vojvoda, pokvareni stari nitkov koji je umro jedno desetljeće prije toga, bio je posljednji od svoga naraštaja. Oni koji su ostali iza njega bili su novi soj Malloryjevih, uljuđeniji, čak i krjeposni.
Iznimka je bio samo sin jedinac najmlađega brata pokojnoga četvrtog vojvode.
Vere Aylwin Mallory bio je posljednji gad u obitelji Mallory. Dobrano premašivši
šest stopa, bio je najviši od njih i, kažu neki, najljepši kao i najsuroviji. Imao je očevu gustu kestenjastu kosu, a u njegovim očima — tamnozelenim iz prijašnjeg naraštaja — svjetlucala su stoljeća pokvarenosti i isti poziv na grijeh koji je upropastio naraštaje žena. Kad je imao gotovo trideset dvije godine, počinio je više od svoga dijela grijeha.


Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se