Mladalački zanos

Vikend ljubići

Vrata autobusa su se zatvorila, a Karson Samner je polako krenuo kroz autobus, provlačeći se kroz uski prolaz između sedišta.
Tifani je s očiglednim negodovanjem na licu posmatrala njegove umašćene farmerice i prljavu majicu, čiji su rukavi bili uvrnuti do ramena. Nije bilo sumnje da je to bio isti onaj stari, problematični Karson Samner, kojeg je nekad davno, u školskim danima poznavala.
I dalje najbezvrednija osoba u čitavom gradiću Stamfordu, smeštenom u zapadnom Vermontu, dobro je pamtila sve njegove osobine.
Žurno je uzela torbu i smestila je na prazno sedište pored sebe. Zagledala se pravo napred, nadajući se da će Karson proći i ostaviti je na miru.
Na trenutak ju je obasjala nada da je Karson možda neće prepoznati. Konačno, njih dvoje se nisu videli godinama. Od kako je završila školu, oslabila je deset kilograma, a kosu je obojila u crveno.

Karson Samner je zastao na trenutak i osmotrio sedište pored privlačne crvenokose.
Pa, to je Tifani Voters, pomislio je. Bio je svestan daje okolo bilo još slobodnih sedišta, ali nijedno nije bilo tako primamljivo kao ono pored kojeg je sedela Tifani Voters.
Uglovi njegovih usana polako su se razvukli u nestašan, ali samouveren osmeh.

-Smem li? Biće mi muka ako sednem pozadi – obratio joj se učtivo.
Tifani je nezainteresovano klimnula glavom, a onda je pomno počela da čita novine, dok je Karson sklanjao torbu sa susednog sedišta i sedao.
Namrštila se osetivši neugodan miris koji se širio iz njegove odeće.

-Hvala. Ne bih voleo da mi pozli u autobusu – objasnio je.
Pogledala ga je nevoljno, a on joj se nevino osmehnuo. Bio je
to isti stari prostak, kakvog je pamtila iz gimnazijiskih dana. Ima stvari koje se nikad ne menjaju, pomislila je Tifani.
Ponovo je otvorila novine i zadubila se u horoskop, nadajući se da će to biti dovoljno da Karson shvati da nije raspoložena za razgovor.
Odmah joj je bilo jasno da je sve bilo uzalud, jer je Karson nastavio da joj se obraća.

-Šta radiš u poslednje vreme?

-Drago mi je da te ponovo vidim!
Škorpija, čitala je, odlučna da ga obeshrabri.

Pridruži se i čitaj sve na sajtu
Uloguj se Pridruži se

Otkrij više sa Ljubići online

Upiši se da nastaviš čitanje i dobij pristup kompletnom arhivu

Nastavi čitanje